5 | 6 | 2019_Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Platypus trail in Australia photo exhibition

04 06 2019 | 01:21

Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόσμου, είμαστε μέρος του” (ρητό των Αβορίγινων).

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2019, η οργάνωση Green Project (www.green-project.org) παρουσιάζει στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού στην Αυστραλία με τίτλο: “Platypus trail Μελβούρνη-Περθ: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), Βιόσφαιρες της UNESCO και Αβορίγινες”.  

Από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, 26 ατελείωτες μέρες και νύχτες γεμάτες με συγκλονιστικές εικόνες, έξω από αυτόν τον κόσμο. 5 πολιτείες: η Τασμανία, η Βικτώρια, η Νέα Νότια Ουαλία, η Νότια Αυστραλία και η Δυτική Αυστραλία. 2 επικράτειες: η Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας και η Βόρεια Επικράτεια. 11 εθελοντές, επιστήμονες και καλλιτέχνες, κατέγραψαν 41 σημαντικά “πράσινα σημεία ενδιαφέροντος”, πήραν 42 συνεντεύξεις, διανύοντας 13.110 χιλιόμετρα με οικολογικά τροχόσπιτα με φωτοβολταϊκά πάνελς πάνω σε χιόνι και πάγο, μέσα από ποτάμια και λάσπη, κοντά σε θαλάσσια οικοσυστήματα, διαμέσου της ερήμου και των άνυδρων περιοχών, τροπικών δασών και άγριας βλάστησης, κατά μήκος αλπικών περιοχών με παγετώνες, κ.α. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO, των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής "περιβαλλοντικής γνώσης" των Αβορίγινων. Η γνωριμία με τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, όσο και στην πρόληψη καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές που συγκλόνισαν την Αττική.

Επιμέλεια:  Γιάννης Τζώρτζης, Royal Photographic Society
Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωστής Βάρδας, Σάντυ Βεργίτση, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Κασσιανή Καλτεζιώτη, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Πατεράκης, Ιάσονας Ταβλάς, Γιάννης Τζώρτζης, και Κατερίνα Χαρτερού.

Πιστεύουμε στη δύναμη της φωτογραφίας να αλλάξει τον κόσμο μας!
Ελάτε μαζί μας στα επόμενα περιβαλλοντικά οδοιπορικά:
“Green Project στην Κρήτη: Ίρις 2019”
“Green Project σε Ιαπωνία - Αλάσκα 2020”

Πληροφορίες: τηλ. +30 6974 796797, email: info@green-project.org
Follow us on:  https://www.facebook.com/events/2287738084637901/

 

 

1 Ιουνίου 2019

σ