Αυστραλία SOS.

19 01 2020 | 11:10

Εδώ και εβδομάδες, βλέπουμε εικόνες πραγματικής καταστροφής από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία. Η χώρα αντιμετωπίζει μία κρίση χωρίς προηγούμενο, που έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.

  • Τουλάχιστον 28 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καεί, και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που αγνοούνται.
  • Εκτιμάται ότι περίπου 1,25 δισεκατομμύρια ζώα έχουν πεθάνει. Εκατομμύρια από αυτά είναι τα μοναδικά κοάλα, είδος που ήδη ήταν απειλούμενο, και τα γνωστά σε όλους μας καγκουρό, καθώς και δεκάδες άλλα είδη.
  • Οι δασικές και ημι-δασικές εκτάσεις που έχουν καεί μέχρι τώρα, υπολογίζονται ότι έχουν δύο φορές την έκταση του Βελγίου, ή μία φορά την έκταση της Ιρλανδίας ή το ένα τρίτο της Ελλάδας!

Όποιο ποσό διαθέσεις, θα βοηθήσει τα μοναδικά πλάσματα της Αυστραλίας και τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών. Σε χρειάζονται.

 

                                                                                                 ΠΑΤΑ ΕΔΩ

 

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και είναι πολύ πιο έντονες από ποτέ. Η ένταση και η διάρκειά τους είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, και μας δείχνουν ακριβώς πώς θα είναι το μέλλον του πλανήτη αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε τις κυβερνήσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και την αυστραλιανή, να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη συγκράτηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5°C. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να το καταφέρουμε.

 

 

 

16 Ιανουαρίου 2020

GREENPEACE