Coldplay: Τουρνέ τέλος αν βλάπτουν το περιβάλλον.

23 11 2019 | 05:57

Το βρετανικό συγκρότημα δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο να αλλάξει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε οι περιοδείες τους να είναι carbon neutral, να μην αφήνουν δηλαδή κανένα απολύτως βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Οι Coldplay τα βάζουν με τον αντι-οικολογικό μηχανισμό των περιοδειών και των συναυλιών, μια από τις πλέον ρυπογόνες εκφάνσεις της μουσικής βιομηχανίας.

Με τόνους πλαστικού και χαρτιού να σπαταλώνται καθημερινά για υπηρεσίες όπως αφεψήματα και εισιτήρια, μολύνοντας και ρυπαίνοντας θάλασσα, ουρανό και γη, το βρετανικό συγκρότημα δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο να αλλάξει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε η περιοδεία τους να είναι carbon neutral, να μην αφήνει δηλαδή κανένα απολύτως βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Οι Coldplay αποφάσισαν λοιπόν να μην πραγματοποιήσουν την περιοδεία τους για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συναυλίες τους στο περιβάλλον, αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα του το BBC. Η μπάντα σκέφτηκε σοβαρά και κατέληξε στην απόφαση να ακυρώσει όλη την περιοδεία για την προβολή του «Everyday Life» μέχρι να βρουν έναν τρόπο που αυτή θα γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον. 

Η μπάντα σκέφτηκε σοβαρά και κατέληξε στην απόφαση να ακυρώσει όλη την περιοδεία για την προβολή του «Everyday Life» μέχρι να βρουν έναν τρόπο που αυτή θα γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον. «Παίρνουμε τον χρόνο μας για να δούμε πώς η περιοδεία μας μπορεί να έχει ενεργά ευεργετικό χαρακτήρα», δήλωσε στο BBC News ο αρχηγός του συγκροτήματος Κρις Μάρτιν. 

«Παίρνουμε τον χρόνο μας για να δούμε πώς η περιοδεία μας μπορεί να έχει ενεργά ευεργετικό χαρακτήρα», δήλωσε στο BBC News ο αρχηγός του συγκροτήματος Κρις Μάρτιν. 

«Όλοι μας πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε την δουλειά μας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το συγκρότημα θέλει οι μελλοντικές του περιοδείες «να έχουν έναν θετικό αντίκτυπο». Το συγκρότημα ταξίδεψε για τελευταία φορά ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της περιοδείας του «A Head Full of Dreams» πραγματοποιώντας 122 συναυλίες σε τέσσερις ηπείρους, το 2016 και 2017. «Η επόμενη περιοδεία μας θα είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή της τελευταίας από περιβαλλοντικής πλευράς. Θα απογοητευτούμε αν δεν είναι κλιματικά ουδέτερη», δήλωσε ο Μάρτιν. 

δ

Η βρετανική μπάντα βρίσκεται από την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, για δύο συναυλίες, οι οποίες θα μεταδοθούν live στο YouTube, ενώ επιστρέφοντας στη Βρετανία θα πραγματοποιήσουν μια και μοναδική συναυλία για τους θαυμαστές τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στις 25 Νοεμβρίου.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν σε μια περιβαλλοντική ΜΚΟ.

Όπως σημειώνει η Guardian, την ίδια απόφαση έχει πάρει και η νεαρή μουσικός Μπίλι Αϊλις και αρκετές ακόμα μπάντες.

Η Αϊλις έχει ζητήσει να μην υπάρχουν πλαστικά καλαμάκια, συστήνει στο κοινό της να φέρνει μαζί του μπουκάλια για να μην χρησιμοποιεί χάρτινο κυπελλάκι ή πλαστικό για το ποτό του και γενικώς έχει ζητήσει να υπάρξουν υπηρεσίες ανακύκλωσης και περιβαλλοντική ενημέρωση. Από την επόμενη κιόλας συναυλία θα υπάρχει ένα κιόσκι που θα λέγεται «Billie Eilish Eco-Village». 

 

 

 

21 Νοεμβρίου 2019

Protagon.gr