Δέκα ανεμογεννήτριες της Vestas «οδεύουν» σε δύο αιολικά πάρκα της EDF Renewables στη Βοιωτία

04 07 2023 | 23:03Energypress

Δύο νέες παραγγελίες στην Ελλάδα έκλεισε η εταιρεία Vestas για ισάριθμα αιολικά πάρκα.

Ειδικότερα, η EDF Renewables σχεδιάζει να τοποθετήσει 10 ανεμογεννήτριες V136-4.5 MW στα αιολικά πάρκα Καραμούτζη και Καρφούλα, που βρίσκονται στη Βοιωτία. Τα συμβόλαια περιλαμβάνουν την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών καθώς και μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

Η παράδοση των τουρμπίνων προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2024, ενώ η θέση σε λειτουργία αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

«Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε ξανά με την EDF Renewables», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της Vestas Ελλάδος, Μάριος Ζάγγας. «Δραστηριοποιούμαστε στο κλάδο στην Ελλάδα από το 1986. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πως 37 χρόνια αργότερα να συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην επέκταση της αιολικής ενέργειας στη χώρα με την τελευταία τεχνολογία της Vestas».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ξένιος, διευθύνων σύμβουλος της EDF Renewables Hellas πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλει στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά, καθώς και στην επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

 

 

σ