Επιστροφή στο κάρβουνο: η Πολωνία διεκδικεί τη θέση του Επιτρόπου Ενέργειας!

Το χαρτοφυλάκιο ενέργειας προσελκύει την προσοχή των κρατών μελών στην ΕΕ

Η πολωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι η εξασφάλιση μιας «καλής θέσης» στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί προϋπόθεση για την υποστήριξη της Ursula von der Leyen προκειμένου να γίνει επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Jacek Sasin και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Piotr Müller.

Η EURACTIV Πολωνίας αναφέρει επί αρκετές εβδομάδες ότι η Βαρσοβία μπορεί να ενδιαφέρεται για μια θέση που σχετίζεται με ενεργειακά ζητήματα και ο Sasin επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης για το ενεργειακό πόστο σε συνέντευξη με την TVN24.

Στις αρχές Ιουνίου, ο δικτυακός τόπος WysokieNapiecie.pl, ο οποίος καλύπτει θέματα ενέργειας, αποκάλυψε ότι η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager και φιλελεύθερη spitzenkandidat είχε προσφέρει στην πολωνική κυβέρνηση τη θέση του Επιτρόπου για την ενέργεια σε αντάλλαγμα για υποστήριξη στον αγώνα της για την κορυφαία θέση της ΕΕ. Η μόνη προϋπόθεση ήταν να βρεθεί μια γυναίκα.

 

Από Alexandra Brzozowski, Aneta Zachova, Angele Kedaitiene, Mateusz Kucharczyk and Zuzana Gabrizova | EurActiv.com, Euractiv.cz, EurActiv.pl, EurActiv.ro and EurActiv.sk | Μεταφρασμένο από Σοφία Ελανίδου