Ηλεκτρική ενέργεια από τους ανεμόμυλους στο Λασίθι.

18 06 2019 | 12:08

Το επόμενο διάστημα το οροπέδιο Λασιθίου παίρνει ξανά την εικόνα με την οποία έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Αυτό διαβεβαιώνει ο Διευθύνων σύμβουλος στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Γιάννης Χαρωνίτης στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη.

Οι θρυλικοί  ανεμόμυλοι του Λασιθίου ζωντανεύουν ξανά. Πάνω από 10.000 μύλοι θα δώσουν και πάλι το ξεχωριστό χρώμα στο Κρητικό Οροπέδιο μαζί όμως και με ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Αυτή την φορά δεν θα χρησιμοποιούν τον άνεμο μόνο για να αντλούν νερό αλλά και για να παράγουν ενέργεια.

Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού , το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τέλος του χρόνου για την δημιουργία ενός μεγάλου αιολικού πάρκου, όπου θα γίνει αναπαλαίωση των παραδοσιακών ανεμόμυλων , στους οποίους θα τοποθετηθεί γεννήτρια που θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να αλλοιωθεί η ομορφιά τους και η εικόνα τους.

Το έργο αυτό θα γίνει με ΣΔΙΠ και θα φέρει μείωση στα τιμολόγια ρεύματος στους κατοίκους της περιοχής και βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα για λόγους υγείας.

Ο κύριος Χαρωνίτης προέβη σε άλλη μία αποκάλυψη λέγοντας ότι θα μεταβεί το τριήμερο αυτό στο νησί μας καθώς “το Σαββάτο στις 2 το μεσημέρι υπογράφεται η σύμβαση για την ανακαίνιση του δικαστικού μεγάρου στο Ρέθυμνο”.

 

 

 

14 Ιουνίου 2019

energypress