Κλιματική Αλλαγή, Ενέργεια και Ελληνικό Περιβάλλον - 28 Ιανουαρίου 2020

21 01 2020 | 11:55

Μέχρι το 2030, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχους οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) να αποτελούν κατ' ελάχιστον το 32% του ενεργειακού μίγματος, και η εξοικονόμηση ενέργειας να φτάσει στο 32,5% σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα καλείται να επιλέξει και να εφαρμόσει πολιτικές και μέτρα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματικές, αυτές οι πολιτικές θα πρέπει να τύχουν αποδοχής από την κοινωνία των πολιτών. Ιδανικά, οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μέρος στην επιλογή των προαναφερθέντων, καθώς και να ενημερωθούν και εκφράσουν την γνώμη τους για τις εναλλακτικές επιλογές.

Για τον λόγο αυτό, το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης της Σχολής, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικού έργου PARIS REINFORCE, συνδιοργανώνει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τις ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ (Convergences Greece Forum) την ημερίδα «Κλιματική Αλλαγή, Ενέργεια και Ελληνικό περιβάλλον: Ποιες οι επιλογές;», την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στο Μουσείο Ακρόπολης, δίνοντας την ευκαιρία σε φορείς της οικονομίας, του δημοσίου και των πολιτών να ενημερωθούν και να εκφρασθούν.

Η ημερίδα θα αποτελείται από τρεις ενότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τον ρόλο των επιχειρήσεων στην ενέργεια και το περιβάλλον, τον βιώσιμο ενεργειακό σχεδιασμό και τις σχετικές τεχνολογίες και πολιτικές, καθώς και τον ρόλο της γεωθερμίας. Μετά τις παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «ΑΠΕ: Οικονομία, Κοινωνία, Περιβάλλον και η Περίπτωση των Ανεμογεννητριών», μετά το πέρας της οποίας οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην ημερίδα, μεταβείτε στη σελίδα της ημερίδας.

 

 

 

 21 Ιανουαρίου 2020

3