Μετάβαση σε Βιώσιμες Πόλεις: Από τη Θεωρία στην Πράξη. (Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024)

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας,

«ανοίγει» το νέο κύκλο του «Προστασία της Φύσης Lab»

 Για την Προσαρμογή στην Κλιματική Κρίση: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Με πρώτο ομιλητή τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, η Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) εγκαινιάζει την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, τον δεύτερο κύκλο του «Προστασία της Φύσης Lab», με θέμα «Μετάβαση σε Βιώσιμες Πόλεις: Από τη Θεωρία στην Πράξη».  
σ

Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο, η ΕΕΠΦ συνεχίζει να υλοποιεί την εθνική στρατηγική της για Ποιοτική Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για Όλους, με το «Προστασία της Φύσης Lab», που λειτουργεί ως πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και η εύρεση λύσεων μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Με το νέο κύκλο ομιλιών, η ΕΕΠΦ κάνει το επόμενο βήμα, αναδεικνύοντας παραδείγματα καλών πρακτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αλλαγή και αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.
 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας θα αναλύσει τις προκλήσεις και τις στρατηγικές για τη μετάβαση σε βιώσιμες πόλεις, με έμφαση σε λύσεις για θέματα όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα, οι «καθαρές» μορφές ενέργειας, οι μεταφορές, το αστικό πράσινο, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων.

Στις επόμενες τρεις ομιλίες που θα ακολουθήσουν, θα συζητήσουμε για τις δασικές πυρκαγιές στον 21ο αιώνα, για το “
hot spot” της Μεσογείου και την αλιεία, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη διαχείριση κρίσεων.  Θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές που έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται σε πόλεις της Ελλάδας, η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση και την αξιολόγησή τους.

 

Ο Νίκος Πέτρου, Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), σημειώνει για τον νέο κύκλο του «Προστασία της Φύσης Lab»:

«Παρά τις εντεινόμενες προκλήσεις από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν λύσεις και ότι η συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστική για την επιτυχία τους. Στόχος του δεύτερου κύκλου των παρουσιάσεων είναι να αναδείξει φωτεινά παραδείγματα εφαρμογής τέτοιων λύσεων και να συμβάλλει στην ευρύτερη εφαρμογή τους.»

 

Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

** Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο:  https://eepf_lab_doukas.eventbrite.com

***Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)
Λίλιαν Σταθώρη, lilianstathori@eepf.gr, 210 3255341 (εσωτ. 116)

Διεύθυνση: Ίδρυμα  Παναγιώτη και Έφης Μιχελή | Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων

Βασιλίσσης Σοφίας 79, 115 21, Αθήνα | Μετρό: Μέγαρο Μουσικής