POLYECO A.E.: Δράσεις με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

19 06 2019 | 09:56

H εταιρεία Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων POLYECO Α.Ε.,  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στα πλαίσια της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης, συμμετείχε  ως συντελεστής στο περιβαλλοντικό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης». Το τριήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 8-10 Ιουνίου στο χώρο του Πάρκου. Με στόχο τη γνωριμία του κόσμου με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του σχετικά με τον αστικό αυτό χώρο πρασίνου, έλαβε χώρα μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, ομιλιών, εκθέσεων, εργαστηρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, η POLYECO A.E. ανέλαβε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο, οικολογικού περιεχομένου, mu­ral στο κεντρικό σιντριβάνι του Πάρκου με τη συμμετοχή του κοινού που παρευρέθηκε το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. Παράλληλα με τη δράση διεξήχθη ένα street art workshop από τον καλλιτέχνη Λεωνίδα Γιαννακόπουλο, που είχε αναλάβει την επιμέλεια του έργου. Μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν στολές, γάντια και μάσκες και συμμετείχαν στο έργο συμπληρώνοντας σημεία της σύνθεσης με τεχνικές stencil.

7

Πριν την ολοκλήρωση του έργου, το σιντριβάνι έφερε αρκετές φθορές και δεν λειτουργούσε. Μετά την street art- εικαστική επέμβαση με τίτλο: "If you don't,the fish won't...", το σιντριβάνι του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης αποτελεί πλέον μια εικαστική αναπαράσταση ενός φανταστικού υδάτινου περιβάλλοντος στο οποίο τα πλάσματα του βυθού παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το φυσικό τους περιβάλλον το οποίο έχει ρυπανθεί από την ανθρώπινη παρουσία, συλλέγοντας όλα τα ανακυκλώσιμα λύματα από το βυθό. Η θεματική της εικαστικής επέμβασης έρχεται σε αντίθεση με τον τίτλο της, που με μια χιουμοριστική διάθεση κλείνει το μάτι στον θεατή, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι όλοι μας έχουμε την ευθύνη να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και ότι η συμβολή μας για την φροντίδα του ζωτικού μας χώρου είναι απαραίτητη και καθοριστική…

i

 

Δείτε εδώ το βίντεο της δράσης:

https://vimeo.com/342719961

 

Παράλληλα με τη δράση αυτή, στη μπλε αίθουσα της Οθωνικής αυλής προβλήθηκαν   έργα animation αφιερωμένα στην προστασία του περιβάλλοντος, από την παιδική ταινιοθήκη του Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI), ένα πολιτιστικό οργανισμό με πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περιβαλλοντικές ανησυχίες και έντονη διεθνή παρουσία. Οι ταινίες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του οργανισμού σε Ελλάδα, Μαυρίκιο και Ομάν και έχουν ήδη ταξιδέψει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

 

 18 Ιουνίου 2019

3