Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

28 06 2019 | 10:51

Πριν από λίγες μέρες, οι 9 ακτιβιστές μας με το πλοίο Arctic Sunrise έδωσαν μια μεγάλη μάχη για 11 μέρες ενάντια σε έναν πετρελαϊκό κολοσσό για να αποτρέψουν την κλιματική απειλή. Ανέβηκαν στην τεράστια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου που χρησιμοποιεί η BP και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις συνεχείς συλλήψεις και τις νομικές απειλές κατάφεραν να σταματήσουν τα σχέδια της εταιρείας (κανείς δεν ξέρει για πόσο!) για νέες εξορύξεις στη Βόρεια θάλασσα.

Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε και πουθενά αλλού.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Το πλοίο μας Rainbow Warrior πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε την χώρα μας και ένωσε όλους όσους αγωνιούν για την κλιματική απειλή κάνοντάς το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τις κλιματικές αλλαγές να δυναμώσει. Εδώ και 1.5 χρόνο, σε κάθε σχέδιο της για εξορύξεις υδρογονανθράκων, σε κάθε σχέδιο ενάντια σε μία δημοκρατική ενεργειακή μετάβαση, η κυβέρνηση μας βρίσκει μπροστά της και όχι μόνο εμάς. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες πολιτών από όλη την Ελλάδα, τους μαθητές και τους ανθρώπους που οραματίζονται ένα διαφορετικό και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τη χώρα μας.

t

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Έχουμε μόλις 11 χρόνιαγια να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και να σταματήσουμε την κλιματική απειλή. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε πλέον για τη ζωή μας. Σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια χρειαζόμαστε τη δική σου βοήθεια.

 

 

 

28 Ιουνίου 2019

GREENPEACE