Συνάντηση ΣΠΕΦ με Θωμά – Ο Σύνδεσμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ σε καθεστώς target model.

02 09 2019 | 09:46

Αναλυτικά στοιχεία για τις αναμενόμενες μειώσεις εσόδων στον ΕΛΑΠΕ σε ετήσια βάση, όταν ξεκινήσει το target model, παρουσίασε ο ΣΠΕΦ στον υφυπουργό Ενέργεας Γεράσιμο Θωμά κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα.

Ασχέτως του όποιου πλεονασματικού σημείου εκκίνησης, ο ΕΛΑΠΕ σε τρέχουσες ετήσιες συνθήκες υπό το target model θα έχει απώλειες που μπορούν να αγγίξουν έως και τα 244 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπόμνημα του Συνδέσμου.

Έτσι αν από το εμφανιζόμενο ετησίως παραγόμενο πλεόνασμα των 104 εκατ. ευρώ το 2020 που εμφανίζει ο ΔΑΠΕΕΠ αφαιρέσουμε τα 244 εκατ. των προβλέψεων ενόψει target model, ο ΕΛΑΠΕ φαίνεται να γυρίσει σε ετήσια παραγωγή τρέχοντος ελλείμματος 140 εκατ. ευρώ, επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

Η συνάντηση της διοίκησης του ΣΠΕΦ με τον νέο Υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου.  Στην συνάντηση από πλευράς Υπουργείου συμμετείχε και ο Γεν. Διευθυντής Ενέργειας του ΥΠΕΝ Δ. Τσαλέμης και ο Σύμβουλος Γ. Μάρκου.  Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι Σ. Λουμάκης - Πρόεδρος, η Ε. Τζαννίνη - Μελος ΔΣ και ο Ι. Μεσσαρίτης - Μέλος ΔΣ.

Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο στο τέλος του κειμένου τη θεματολογία από πλευράς ΣΠΕΦ που αποτέλεσε τον βασικό κορμό της διεξοδικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων που ακολούθησε. 

 

*Συνάντηση

 

 

2 Σεπτεμβρίου 2019

energypress