Virtuous Circles – Το 1ο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα

05 04 2019 | 07:39

To «Virtuous Circles – Το 1ο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», θα λάβει χώρα στην Αθήνα.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φόρουμ, στο οποίο θα παρουσιαστεί η νέα Εθνική Στρατηγική Κυκλικής Οικονομίας.

Η Ελλάδα συνεργάζεται με άλλες 10 ευρωπαϊκές χώρες για τη δημοσιοποίηση αυτής της Στρατηγικής Κυκλικής Οικονομίας η οποία, με τη σειρά της, θα συμπληρώσει το Πρόγραμμα Δράσης Κυκλικής Οικονομίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στις 8 και 9 Απριλίου θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τους επικεφαλής διαφόρων υπουργείων να συζητούν τη συμμετοχή τους στη Στρατηγική Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και να ακούσετε ειδικούς και εταιρείες απ' όλη την Ευρώπη να καταθέτουν την άποψή τους. Επίσης, στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και εθνικές και περιφερειακές διοικήσεις από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κυριότερο είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή και να γνωρίσετε άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται ή είναι ένθερμοι υποστηρικτές της μετάβασης σε συστήματα κυκλικής οικονομίας, καθώς και να εξετάσετε μαζί:

  • πώς μπορεί να καθιερωθεί η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα,
  • πώς μπορεί να συντελέσει στην εξέλιξη της διαχείρισης αποβλήτων,
  • πώς μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και οι κατασκευές,

πώς μπορεί να δημιουργήσει αξία μέσω νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, καθώς και πώς οι συντονισμένες προσεγγίσεις υπουργείων και περιφερειών μπορούν να διευκολύνουν τη μετάβαση.

 

Για εγγραφή εδώ.

Λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

 

 

 

4 Απριλίου 2019

VIRTUOUS CIRCLES GREECE