24ο Εθνικό Συνέδριο - "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2019" - 21-22 Νοεμβρίου, 2019, Ίδρυμα Ευγενίδου.

11 11 2019 | 14:59

Το ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη» καθορίζει για μία ακόμη χρονιά την ενεργειακή ατζέντα σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη. Με ειδικό θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη» το καθιερωμένο αυτό συνέδριο αποσκοπεί σε μια σφαιρική ενημέρωση και συζήτηση για τα καίρια θέματα του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς. Συμμετέχουν περισσότεροι από πενήντα Έλληνες και ξένοι ομιλητές και panelists.  Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 387).

Το συνέδριο θα ανοίξει με βαρυσήμαντη ομιλία του κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ συμμετέχουν με ομιλίες τους οι  Διευθύνοντες Σύμβουλοι κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων και εταιρειών.

Σημαντικό γεγονός του 24ου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ αποτελεί η παρουσίαση του World Energy Outlook 2019 που καταρτίζει κάθε χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), από τον επικεφαλής αναλυτή του ιδρύματος, κ. Kieran McNamara, καθώς και η ομιλία εκπροσώπου της DG Climate, European Commission, από τις Βρυξέλλες. Επίσης, κεντρική ομιλητής στο  «Ambassador’s Forum» θα είναι  η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ms. Zhang Qiyue ενώ συμμετέχει και ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

Η Θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

 

Το διεθνές ενεργειακό τοπίο, Ενεργειακή Μετάβαση και προκλήσεις σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ενεργειακός μετασχηματισμός ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, Ο Νότιος Διάδρομος και η ενεργειακή προμήθεια της Ευρώπης, Ambassadors’ Forum, Οι βασικές προκλήσεις για την Ελληνική ενεργειακή αγορά: πολιτικές, αγορές, υποδομές, ενεργειακές επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη, ερευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο, Ο ρόλος της αποθήκευσης και των καινοτόμων τεχνολογιών, έξυπνα κτίρια, έξυπνες πόλεις, έξυπνα Νησιά, έξυπνες Κοινότητες, γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές παράμετροι στο νέο ενεργειακό τοπίο

 

Οργάνωση Συνεδρίου ΙΕΝΕ:Τ:210-3628457,3640278,3624245, admin@iene.gr/marketing@iene.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και το λεπτομερές πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφθείτε το παρακάτω link:

https://www.iene.eu/el/congress/19/energy-and-development-2019?p=98

 

4

 

 

 

11 Νοεμβρίου 2019

ΙΕΝΕ