2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός με θέμα « Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής».

10 03 2021 | 08:53

Ανακοίνωση 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα « Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής », διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους που φοιτούν στη Μέση και Ανώτερη Εκπαίδευση Πανελλαδικά και στο Εξωτερικό και έχει ως στόχο την παρουσίαση και την υλοποίηση καινοτόμων προτάσεων οι οποίες προάγουν τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης ( Sustainable Development Goals - SDGs ) του ΟΗΕ.

Η διεξαγωγή του πραγματοποιείται με την δημιουργία ομάδων εργασίας ή τηλεργασίας μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων, των Ιδρυμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ( ΙΕΚ ), ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ από όλη την χώρα ή Ελληνοφώνων εκπαιδευτικών οργανισμών του εξωτερικού. Εξαιρούνται οι Φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ( Universities ή Polytechnic Institutes ) οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε παρόμοιο διαγωνισμό της Ε.Ε.Φ. που θα απευθύνεται σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μόνο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση  των σπουδαστών της Δευτεροβάθμιας Βαθμίδας Εκπαίδευσης και των σπουδαστών ΙΕΚ της χώρας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας καθώς και την παραγωγή ενέργειας με μεθόδους που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η Ε.Ε.Φ. από το 1930 έχει ως σκοπό την προαγωγή και την διάδοση των Φυσικών Επιστημών και την κατανόηση των εφαρμογών τους έτσι ώστε να είναι δυνατή η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόοδος της κοινωνίας ανεξαρτήτως των συνθηκών που μπορούν να επικρατούν. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός με θέμα « Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής », πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε στον ιστότοπο της Ε.Ε.Φ. www.eef.gr ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της Ε.Ε.Φ. στα τηλ.: 210-3635701 & 210-3610690, καθημερινά 10:00 - 14:00 κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, είτε με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (συντονισμός) την κα. Ειρήνη Μαστοροπούλου κιν. 694-2588704 (καθημερινά 16:00 - 21:00).

 

 

10 Μαρτίου 2021

energypress