ABB: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ προ των πυλών.

24 09 2019 | 09:28

Η ABB ξεκίνησε την ανάπτυξη της μεγαλύτερης στον κόσμο εγκατάστασης έρευνας και παραγωγής ρομπότ. Η εταιρεία επέλεξε η κατασκευή του εργοστασίου να γίνει στην Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά ρομποτικής παγκοσμίως.

Η νέα εγκατάσταση, συνολικού προϋπολογισμού $150 εκατ., αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της το 2021. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ABB, η εν λόγω μονάδα θα αποτελεί την πλέον πρωτοποριακή και τεχνολογικά προηγμένη στη ρομποτική βιομηχανία, καθώς «ρομπότ θα κατασκευάσουν ρομπότ», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ABB εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ρομπότ θα αυξηθούν από τα $80 δις στα $130 δις το 2025, με την Κίνα να αποτελεί, με βάση τις προβλέψεις, τη μεγαλύτερη αγορά στο εγγύς μέλλον.

Παρά τις αυξανόμενες φωνές για μια άνευ προηγουμένου διείσδυση των Κινέζων στο ευρωπαϊκό επιχειρείν μέσω σημαντικών επενδύσεων, φαίνεται πως ένας ευρωπαϊκός κολοσσός όχι μόνο συνεχίζει αλλά και επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητές του στην Κίνα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ABB, μέσω του κλάδου της ρομποτικής, απασχολεί στην Κίνα περίπου 2.000 μηχανικούς και επιστήμονες πληροφορικής, ενώ από το 1992 έχει επενδύσει περίπου $2,4 δις στον ασιατικό γίγαντα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

18 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ