Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών : 32 Ομάδες και 207 φοιτητές στην εκκίνηση.

05 12 2019 | 12:43
6

                Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών 

Η χαρά μας είναι μεγάλη σήμερα! Πολύ μεγάλη!
Μια ιδέα που ξεκίνησε έτσι απλά σε μια παρέα νέων παιδιών, εξελίσσεται σε γεγονός της χρονιάς! Ο διαγωνισμός μας για το πρώτο παθητικό νηπιαγωγείο της Ελλάδας στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου δεν θα ναι απλά μια συνεργασία λίγων ανθρώπων. Τριάντα δύο (32) ομάδες και Διακόσιοι  επτά (207) φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, από όλα τα Πολυτεχνεία της χώρας,  θα συνεργαστούν και θα διαγωνιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα .

Μέχρι τις 29 Μαϊου 2020 και το ετήσιο συνέδριο Παθητικού Κτιρίου θα έχουμε μια όμορφη συνεργασία και ευελπιστούμε για ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

5

Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι για την κριτική μας επιτροπή.Με επικεφαλής τον καθηγητή Feist η επιτροπή μας αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έξι καθηγητές πανεπιστημίων, τέσσερις αρχιτέκτονες, τρεις Φυσικούς, δυο Μηχανολόγους- Ηλεκτρολόγους και δύο Πολιτικούς Μηχανικούς η επιτροπή διαθέτει ότι καλύτερο υπάρχει στην ενεργειακή απόδοση παθητικών κτιρίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναλυτικά:


1. Wolfgang Feist, Φυσικός, Ιδρυτής του Passivhaus Institut
2. Simone Kreutzer, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Σουηδία
3. Gernot Vallentin, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Γερμανία
4. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου, Φυσικός
5. Διονυσία Κολοκοτσά, Φυσικός, Αρχιτέκτων Μηχανικός,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
6. Αλέξανδρος Παπαγιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Καθηγητής ΕΜΠ
7. Πάνος Παρθένιος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Doctor of Design Harvard GSD
8. Χρήστος Τζιβανίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Μ.Π.
9. Κατερίνα Τσικαλουδάκη, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ
10. Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πιστοποιητής Παθητικών Κτιρίων.

Το ταξίδι ξεκινάει και θα είναι συναρπαστικό!

Η πρώτη  συνάντηση των ομάδων θα γίνει αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου απόγευμα στις 6.00 μμ  στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι ομάδες της Αθήνας και μέσω διαδικτύου οι υπόλοιπες ομάδες. 
Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο Καθηγητής Feist, ενώ θα παρουσιαστεί η διαδικασία του διαγωνισμού, οι ομάδες των παιδιών και τέλος θα υπάρξει διαδικασία ερωταπαντήσεων μεταξύ των ομάδων, μηχανικών του δήμου και στελεχών του ΕΙΠΑΚ. 

Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη την προσεχή εβδομάδα. Ο διαγωνισμός λήγει τον Μάιο του 2020 και οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο Πανελληνιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων στην Αθηνα. Η καλύτερη πρόταση θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο 2020 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων στο Βερολίνο!
  
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
Αναστάσεως 112, 15669 Παπάγου
Τηλ. 211 4081109 , email : info@eipak.org www.eipak.org

Στα πλαίσια του event αναζητούμε χορηγούς επικοινωνίας του event που θα αναρτώνται σε κάθε ανακοίνωση σε σχέση με το διαγωνισμό τους επόμενους 6 μήνες, ενώ θα είναι και χορηγοί επικοινωνίας της Passiexpo2020 που θα γίνει στην Αθήνα (Γερμανική Σχολή Αθηνών) στις 29-30 Μαίου 2020. Εάν ενδιαφέρεστε για χορηγία επικοινωνίας επικοινωνήστε μαζι μας στο info@eipak.org ή στο 211 4081109. 

Νέος τιμοκατάλογος συνδρομών του ΕΙΠΑΚ

Το ΕΙΠΑΚ αναπροσαρμόζει τον τιμοκατάλογο συνδρομών  και τις παροχές για τα μέλη του. Στόχοι της αναπροσαρμογής είναι μεταξύ άλλων οι παρακάτω:

  1. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μηχανικό , κάθε τεχνική και εμπορική εταιρεία, με μια ελάχιστη ετήσια συνδρομή να γίνει μέλος του ΕΙΠΑΚ και να έχει μια πρώτη τακτική επαφή με το εθνικό και διεθνές δίκτυο των παθητικών κτιρίων.
  2. Αναπροσαρμόζονται οι βασικές ετήσιες συνδρομές και μειώνονται κατά 20%χωρίς να μειώνονται οι παροχές μελών.
  3. Δημιουργούνται νέες κατηγορίες συνδρομών για μέλη VIP και PREMIUM με αυξημένες παροχές προς αυτούς από την πλευρά του ΕΙΠΑΚ. Σε αυτές τις παροχές προστίθενται πλέον υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης παθητικών κτιρίων.
  4. Δίνονται για πρώτη φορά κίνητρα για πιστοποίηση παθητικών κτιρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ 

 

 

 

4 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου