Αστυπάλαια: Η μετατροπή της σε ηλεκτρικό νησί μπήκε στην πρίζα

01 11 2021 | 08:37

Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη φάση χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW από τις εταιρείες ενοικίασης της Αστυπάλαιας, το καλοκαίρι

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της VW σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διαδικασία μετατροπής της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» κόμβο κινητικότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί».

Διότι, ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρείες ενοικίασης του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ID.3, ID.4 και e-up!, αποτελώντας το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων, έγιναν ανάρπαστα από τους παραθεριστές, που προτίμησαν να συνδυάσουν διακοπές με την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Σε αυτό συντέλεσε και η χρήση ενός από τους χαρακτηριστικούς μύλους που βρίσκονται στο κέντρο της Χώρας της Αστυπάλαιας, ως σημείου πληροφόρησης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Υπολογίζεται ότι στην καλοκαιρινή περίοδο περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι, ενημερώθηκαν για την ηλεκτροκίνηση μέσα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

 

 

29 Οκτωβρίου 2021

newmoney