To Blue Panda ταξιδεύει στη Μεσόγειο!

30 07 2019 | 12:28

Με το Blue Panda, το νέο καράβι του WWF, θα διασχίσουμε αυτό το καλοκαίρι τη Μεσόγειο και θα μοιραστούμε ιστορίες και εικόνες από τον πλούτο των θαλασσών μας. Μαζί με εσένα και τις τοπικές κοινωνίες θα αναλάβουμε δράση ενάντια στις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η θαλάσσια ζωή, όπως είναι οι εξορύξεις πετρελαίου και η πλαστική ρύπανση. To Blue Panda βρέθηκε ήδη στη Ζάκυνθο (20-22 Ιουλίου), και τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Ιθάκη (25-26 Ιουλίου) και στην Κεφαλονιά (28-30 Ιουλίου) όπου μέσα από μία σειρά διαδραστικών δράσεων θα μιλήσουμε για τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ η θάλασσα του Ιονίου και να πούμε μαζί όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων! Μάθε περισσότερα εδώImage removed.

κ

 

Το πρώτο μας ταξίδι ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Με το Blue Panda θα επισκεφθούμε συνολικά 6 Μεσογειακές χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία και Μαρόκο. Το καράβι μας θα επισκεφτεί την Ελλάδα για δύο περίπου εβδομάδες, εστιάζοντας σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές των ελληνικών θαλασσών: τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ο

 

Παράλληλα, από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο, θα επισκεφθούμε ορισμένες από τις πιο τουριστικές παράκτιες πόλεις της Μεσογείου, όπως η Αρτζεντάριο της Τοσκάνης, η Νίκαια, η Μασσαλία, η Κωνσταντινούπολη, η Ταγγέρη και η Τύνιδα, κινητοποιώντας τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να δράσουν ενάντια της ρύπανση της θάλασσας από τα πλαστικά απορρίμματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο, 570.000 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στα νερά της Μεσογείου και περίπου 11.500 τόνοι διαρρέουν στις ελληνικές θάλασσες!

 

ο

 

Τα ελληνικά νησιά που θα επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι με το Blue Panda (Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλονιά) είναι μόνο τρεις από τις περιοχές που επηρεάζονται από τα σχέδια για εξορύξεις στην Ελλάδα. Ήδη έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε πετρελαϊκές εταιρείες μία θαλάσσια έκταση περίπου 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του Ιονίου Πελάγους και φτάνει έως και τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αν δεν τύχει να βρεθείς εκείνες τις μέρες σε κάποιο από αυτά τα νησιά για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, μπορείς να στηρίξεις το ταξίδι του Blue Panda λέγοντας "όχι" στις εξορύξεις πετρελαίου από τη θάλασσα!

 

Πες όχι!

 

 

 

23 Iουλίου 2019

WWF