COP25: Συνέντευξη στο e-mc2 της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, στη Μαδρίτη.

Στα πλαίσια των εργασιών της COP25 στη Μαδρίτη είχα την χαρά να συναντήσω την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και να μιλήσουμε για διεθνή και εθνικά καυτά περιβαλλοντικά θέματα με κυρίαρχο αυτό της κλιματικής αλλαγής. 

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι Βουλευτής Ν. Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Αποφοίτησε με άριστα από την Νομική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και ακολούθησε με υποτροφία σπουδές στο Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή του Παν/μίου Georgetown στην Ουάσιγκτον και Διδακτορικού από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ διδάσκει Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών και Επενδύσεων.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.