ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΓΦΠΥ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 23.11.2023

Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο ΥΔΑνικό. Κάθε σταγόνα μετράει!

Βιωματικό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε σχολεία της Αττικής

 

Ένα βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία, ειδικά διαμορφωμένο για μικρές ηλικίες μαθητών, διεξάγεται από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να αναδειχθεί η αξία και η ανάγκη προστασίας του πολυτιμότερου αγαθού της φύσης: του νερού. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να αφυπνίσει, να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να συμβάλλει στην υιοθέτηση καλών πρακτικών εξοικονόμησης, ορθολογικής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης του πολύτιμου αυτού πόρου.

Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την αξία του νερού με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αντιλαμβανόμενα τις συνέπειες της έλλειψής του. Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί, ξεναγούν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες στον ιδιαίτερο κόσμο του νερού αναδεικνύοντας τη σημασία του για τη ζωή.  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου έως και Δεκεμβρίου 2023 σε σχολικούς χώρους Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.  Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες: Την πλατφόρμα «Επιρροή» στην οποία ο κάθε καταναλωτής μπορείς να υπολογίσει το υδατικό του αποτύπωμα και να γίνει περισσότερο υπεύθυνος καταναλωτής όσον αφορά τη χρήση του νερού συμβάλλοντας στη διατήρηση των υδάτινων πόρων του πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Την πλατφόρμα «Καλλιρόη», ένα έξυπνο εργαλείο χρήσιμο σε κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλλει στην έξυπνη διαχείριση των αποθεμάτων νερού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας» της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, το οποίο στοχεύει στην παροχή αποτελεσματικής πληροφόρησης, την προώθηση της ενεργού συμμετοχής και τη διάχυση καλών πρακτικών. Τα προγράμματα και τα σχέδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου εντάσσονται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://www.zoumeydanika.gr/