Είμαστε στις Κάννες!

23 06 2022 | 21:22

Είναι δύσκολο να ακούσεις την επιστήμη όταν οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων κάνουν τόση φασαρία. Με τις παραπλανητικές τους διαφημίσεις και χορηγίες, θέλουν να πιστέψουμε ότι όλα είναι καλά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε σημείο καμπής.

Τα ορυκτά καύσιμα “καίνε” τον πλανήτη και η βιομηχανία της διαφήμισης, εν μέσω κλιματικής κρίσης, ακόμα συνεργάζεται με τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Χτες κάναμε επίσκεψη “έκπληξη” με τα κανό μας στην εκδήλωση στις Κάννες της διαφημιστικής WPP,  που συνεργάζεται με τη Shell και τη BP,  για να τους το πούμε: εταιρείες που επιδεινώνουν την κλιματική κρίση και προκαλούν καταστροφές, δεν πρέπει να διαφημίζονται!

Σήμερα, πριν λίγη μόλις ώρα, επιστρέψαμε στον χώρο που διεξάγονται τα βραβεία “Cannes Lions” με μία ακόμα δυναμική δράση! Ο πλανήτης μας έχει πάρει “φωτιά”, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία του. Οι διαφημιστικές εταιρείες πρέπει να πράξουν το αυτονόητο και να σταματήσουν να είναι συνεργοί των εταιρειών ορυκτών καυσίμων!

Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία, μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, να πετύχουμε την απαγόρευση των διαφημίσεων και χορηγιών ορυκτών καυσίμων. Τα κινήματα και οι οργανώσεις ήδη έχουν αναλάβει δράση, ας ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους. Ας παίξουμε όλοι τον ρόλο που πρέπει για να απελευθερωθούμε από τα ορυκτά καύσιμα!

Απαγόρευση διαφήμισης και χορηγιών ορυκτών καυσίμων