Ένα Πράσινο «New Deal» ενάντια στη λιτότητα: η περίπτωση της Ελλάδας.

12 06 2020 | 20:48

Ομιλητής: Ρόμπερτ Πόλιν, οικονομολόγος

Ο Ρόμπερτ Πόλιν είναι Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης/ Άμερστ και συν-διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας (PERI). Έχει διατελέσει σύμβουλος του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών καθώς και πολυάριθμων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για θέματα που αφορούν την οικοδόμηση πράσινων οικονομιών και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Έχει διευθύνει προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της φτώχειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, έχει συνεργασθεί με πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ με στόχο την καθιέρωση μισθών που να αντιστοιχούν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Τέλος, είναι μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της Κομισιόν για τη Xρηματιστικοποίηση, την Οικονομία, την Κοινωνία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (FESSUD). Το 2013 το περιοδικό Foreign Policy τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές παγκοσμίως.

*Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019  στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης, Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε το video της Ομιλίας του εδώ

 

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς