Έναρξη Αιτήσεων ΠΜΣ «Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση του Περιβάλλοντος»

20 05 2019 | 07:26

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση» του Παντείου Πανεπιστημίου με Ειδίκευση «Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση του Περιβάλλοντος», χτίζοντας στην εμπειρία 14 ετών, παραμένει προσηλωμένο στον συνδυασμό της θεωρητικής διδασκαλίας με την εμπειρική μελέτη των διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών ζητημάτων περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού περιεχομένου. Απώτερος σκοπός της Ειδίκευσης είναι οι αποκτώντες το μεταπτυχιακό δίπλωμα να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια για να σταδιοδρομήσουν είτε ακαδημαϊκά ή ως στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι σπουδές έχουν διάρκεια τριών εξαμήνων (2 διδακτικά εξάμηνα και 1 εξάμηνο για την έρευνα και συγγραφή διπλωματικής εργασίας), ενώ για την εγγραφή και τη φοίτηση δεν προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων.

Η διδασκαλία της εν λόγω ειδίκευσης στηρίζεται από Καθηγητές, Ερευνητές, αλλά και Διδάκτορες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (EKεΠΕΚ). Επιπλέον, η Ερευνητική Ομάδα του ΕΚεΠΕΚ συμβάλει στη διαμόρφωση της θεματολογίας των διπλωματικών εργασιών και οργανώνει σειρά σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών επισκέψεων σε αντικείμενα που άπτονται της θεματολογίας της Ειδίκευσης.

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας ή πτυχιούχους αντίστοιχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, το πτυχίο των οποίων έχει αναγνωρισθεί από το ΔΟΑΤΑΠ.

Προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων: 31 Μαΐου 2019

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (https://tinyurl.com/y3cnl5bu) καθώς και στις εξής διευθύνσεις:

Προκήρυξη: https://tinyurl.com/yxprkmkn

Κανονισμός Σπουδών: https://tinyurl.com/y4coldp6

Αίτηση: https://tinyurl.com/y2og5kbr

 

 

 

16 Μαϊου 2019

Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης

 

Συνοδευτικα Αρχεια