Έρχεται στην Ελλάδα η HDF Energy – Τα σχέδια του γαλλικού κολοσσού που πρωταγωνιστεί σε μεγάλα έργα Υδρογόνου

Παρουσία στην Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκτήσει ο γαλλικός κολοσσός στις τεχνολογογίες υδρογόνου HDF Energy, με έγκυρες πληροφορίες του energypress να κάνουν λόγο για σχέδια ίδρυσης θυγατρικής στη χώρα μας ή δραστηριοποίηση μέσα από γραφεία που θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα.

Η HDF Energy είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας καινοτόμων ενεργειακών λύσεων με βάση το υδρογόνο και έχει σημαντική παρουσία στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, με μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων στη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, τη Γαλλική Γουινέα, τη Μαρτινίκα και αλλού, ενώ από το 2022 δραστηριοποιείται και στην Κύπρο.

 

Το energypress είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει τις επαφές της για την ενάρξη της δραστηριοποίησής της στη χώρα μας, έχοντας κοινοποιήσει το σχετικό ενδιαφέρον της και στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές σε υψηλό επίπεδο τόσο με την Enterprise Greece όσο και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι η εταιρεία συμμετείχε στο επενδυτικό σεμινάριο με θέμα «Greece is Back: Investment Opportunities in a Sustainably Growing Economy» που διοργανώθηκε στις 4 Απριλίου στο Παρίσι, από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Παρισίων, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και το MEDEF International.

Το ενδιαφέρον της HDF Energy για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι η αγορά υδρογόνου παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, την ώρα που ήδη διαμορφώνονται όροι συνεργασίας μεταξύ εγχώριων παραγωγών ενέργειας και ξένων επενδυτών, ενώ βρίσκεται υπό διαμόρφωση το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

S