ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΜΥΕ)

23 05 2022 | 17:00

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 14η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στα Ιωάννινα.

Ο ΕΣΜΥΕ, ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της τεχνολογίας των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων,  έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και της αγοράς των ΜΥΗΕ, διεξήγαγε στην πόλη των Ιωαννίνων, την φετινή του Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, εφαρμόζοντας και τεκμηριώνοντας στην πράξη την συμβολή των ΜΥΗΕ στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε την ενημέρωση που έγινε, κρίθηκε αναγκαία η σύσταση Ομάδας Έργου, η οποία θα αναλάβει την κωδικοποίηση και το συντονισμό των υποψηφίων προς Διασύνδεση ΜΥΗΕ, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της συλλογικότητας και της αποτελεσματικότητας δράσεων.

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΜΥΕ)

Στη συνέχεια, ακολούθησε  ο αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών στοιχείων της χρονιάς που πέρασε καθώς και η παρουσίαση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους από τον Ταμία του Συνδέσμου, κ. Κώσταντίνο Οικονομίδη. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ και τέως Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, o Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ηλίας Κακιόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της FORENA ENERGY κ. Δημήτριος Ζαφειρόπουλος.

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΜΥΕ)

Τέλος, την Κυριακή 15.05.2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, ξενάγηση και επιτόπου ενημέρωση, από τον Διευθυντή Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., κ. Παναγιώτη Μπουρμπουράκη, στον ιστορικό ΜΥΗΣ Λούρος της εταιρείας, επί του ομώνυμου ποταμού, ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε, μετά την επί 65ετή του  λειτουργία, στην οποία και συμμετείχε πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να δουν σε ένα και μόνο έργο, το σύνολο της τεχνολογίας και την ιστορική αναδρομή των ΜΥΗΕ, τον βέλτιστο συνδυασμό διαφόρων χρήσεων νερού, την διαδραστικότητα των ΜΥΗΕ με την περιοχή εγκατάστασης, το δίκτυο διανομής αλλά και το σύστημα μεταφοράς και γενικότερα την συμβολή των ΜΥΗΕ στην αποκεντρωμένη παραγωγή, στη βιώσιμη περιφερειακή & τοπική ανάπτυξη και στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

 

Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ)

Κωνσταντίνος Βασιλικός    Πρόεδρος Δ.Σ.