ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ENEL GREEN POWER HELLAS ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

26 05 2023 | 11:50Press Office ENEL

Η Enel Green Power Hellas υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά από προγράμματα - όπως το «Energy On The Go» - που ως στόχο έχουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων σχετικά με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία υποδέχτηκε και ξενάγησε στο Αιολικό Πάρκο «Μαρτίνο», στη Φθιώτιδα, πάνω από 40 φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Η ομάδα των φοιτητών απαρτίζει το Power & Energy Society του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers) στο Ε.Μ.Π., του οποίου κύριος πυλώνας είναι η επιστημονική γνώση στον τομέα της ενέργειας, η κλιματική αλλαγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο αιολικό πάρκο, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης του έργου. Στη συνέχεια, είδαν από κοντά τους μηχανισμούς λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας, συνομιλώντας με μηχανικούς της εταιρείας για τις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα και τις καινοτομίες αποθήκευσης, υβριδοποίησης και repowering.

Τέλος, συζήτησαν με στελέχη της Enel Green Power Hellas για τις προοπτικές εργασίας σε εταιρείες ενέργειας και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών. Άλλωστε, ο κλάδος αναπτύσσεται ραγδαία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, και οι σημερινοί φοιτητές είναι αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν την πράσινη μετάβαση, κατακτώντας νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δίπλα στη νέα γενιά

Η Enel Green Power Hellas υλοποιεί από το 2014 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Το «Energy On The Go», το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή. 

φωτο:

  • Η Enel Green Power Hellas υποδέχτηκε ομάδα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Αιολικό Πάρκο Μαρτίνο, στη Φθιώτιδα!

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 59GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.