Γαλλοϊταλική συμφωνία εν Ελλάδι - Η Enel Green Power θα εξαγοράσει φωτοβολταϊκά 250 με 300 Μεγαβάτ στη Β. Ελλάδα από την Akuo Energy.

Με ένα νέο deal επί ελληνικού εδάφους, Enel Green Power και Akuo Energy σηματοδοτούν την θερμή φάση στην οποία βρίσκεται η αγορά των ΑΠΕ, και ειδικά των φωτοβολταϊκών, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία που πιθανότατα, αν όλα πάνε καλά, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα "πέσουν" επισήμως οι υπογραφές.

Αφορά τη δυνατότητα εξαγοράς εκ μέρους της ENEL φωτοβολταϊκών έργων δυναμικότητας 250 με 300 Μεγαβάτ τα οποία αναπτύσσει η εν Ελλάδι θυγατρική της Γαλλικής Akuo (Akuo Energy Greece) στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Με βάση τη συμφωνία, η Akuo θα "ωριμάσει" τα έργα, τα οποία στη συνέχεια, όταν αυτή η συνεργασία ολοκληρωθεί, θα τα κατασκευάσει και θα τα λειτουργήσει η Enel Green Power, εντάσσοντάς τα στο χαρτοφυλάκιό της.

Να θυμίσουμε ότι η γαλλική εταιρεία μέσω της θυγατρικής της Akuo Energy Greece εξαγόρασε πρόσφατα τρία αιολικά πάρκα στην Πέλλα επενδύοντας 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, στο σχεδιάζει να διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα με πρόσθετες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1.034 MW, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που θα διαθέσει στη χώρα μας κοντά στο 1 δις ευρώ.

 

 

1 Οκτωβρίου 2020

energypress