Γερμανία: Ακτιβιστές έκλεισαν αγωγούς πετρελαίου σε πέντε σημεία

02 05 2022 | 07:01

Γερμανοί ακτιβιστές για το κλίμα έκλεισαν την Τετάρτη αγωγούς αργού πετρελαίου σε πέντε σημεία, όπως μετέδωσε το Reuters, απαιτώντας από τη χώρα να αναζητήσει άλλους τρόπους για να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο από την έναρξη νέων έργων υποδομής που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, όπως οι θαλάσσιες γεωτρήσεις.

Στα μέσα Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσει την απαγόρευσή της να επιτρέψει νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς αναζητά νέες πηγές ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα! Η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο την αγνοεί, αλλά σχεδιάζει να την τροφοδοτήσει περαιτέρω. Το να θέλει τώρα να κάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα μας - αυτό είναι τρέλα που πρέπει να σταματήσετε, κ. Χάμπεκ!", ανέφερε σε δήλωσή του ο ακτιβιστής Έντμουντ Σουλτς.

Οι ακτιβιστές μπήκαν σε ομάδες των δύο ατόμων στους σταθμούς έκτακτης ανάγκης των αγωγών και ενεργοποίησαν τις βαλβίδες διακοπής που επιτρέπουν την ασφαλή διακοπή της ροής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Γερμανία: Ακτιβιστές έκλεισαν αγωγούς πετρελαίου σε πέντε σημεία