Γερμανική επιχειρηματική αποστολή στην Θεσσαλονίκη - ΑΠΕ, Αποθήκευση Ενέργειας και η ενσωμάτωση στο δίκτυο της Ελλάδας.

07 06 2019 | 15:32

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας μια επιχειρηματική αποστολή με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Αποθήκευση Ενέργειας  και η ενσωμάτωση στο δίκτυο της Ελλάδας». Το πολυήμερο ταξίδι (24 - 27 Ιουνίου) των γερμανικών επιχειρήσεων και ειδικών στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 25 Ιουνίου στο ξενοδοχείο NIKOPOLIS στη Θεσσαλονίκη καθώς και ατομικές συναντήσεις Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας και τις επόμενες δυο μέρες.

Ημερίδα (25 Ιουνίου)

Στα πλαίσια της ημερίδας θα παρουσιάσουν γερμανικές εταιρίες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι του ενεργειακού κλάδου, της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής

Από γερμανικής πλευράς θα συμμετέχουν:

  • Εταιρίες από τους κλάδους των ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας, υβριδικών συστημάτων και αφαλάτωσης θαλασσινού νερού (εταιρικά προφίλ συνημμένα):

ABO Wind AG (Υβριδικά συστήματα, Αιολική και Ηλιακή Ενέργεια)

GAIA mbH (Αιολική και Ηλιακή Ενέργεια, Αποθήκευση Ενέργειας)

Boreal Light GmbH (Αφαλάτωση θαλασσινού νερού με Φωτοβολταϊκά)

BAE Batterien GmbH (Αποθήκευση Ενέργειας, Φωτοβολταϊκά)

Green Island Energy gGmbH (Deep Sea Energy Storage)

Easy Smart Grid GmbH (Aποθήκευση ενέργειας & Grid Management Solutions)

EUROSOL Projekt & Management GmbH (Φωτοβολταϊκά, Υβριδικά συστήματα, Smart-Metering)

Uniper Kraftwerke GmbH (Αποθήκευση ενέργειας, Αφαλάτωση θαλασσινού νερού)

·        Lukas Bank, Εκπρόσωπος του Fraunhofer Research Institution for Casting, Composite and Processing Technology (IGCV)

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, το πρόγραμμα καθώς και την διαδικασία εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του επιμελητήριου εδώ.

 

Β2Β-Meetings (26 & 27 Iουνίου)

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής θα λάβουν χώρα στις 26 και 27 Ιουνίου προγραμματισμένες ατομικές συναντήσεις B2B μεταξύ των γερμανικών εταιριών και των τοπικών ελληνικών εταιριών και φορέων, με στόχο τη διερεύνηση συνεργασίας.  

Αναλυτικά εταιρικά προφίλ των γερμανικών επιχειρήσεων στο συνημμένο αρχείο.

 

 

 

Συνοδευτικα Αρχεια