GIRLS’DAY στην Αθήνα – Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά.

17 05 2019 | 10:50

Κοντά στα πράσινα επαγγέλματα προσδοκά να φέρει τις μαθήτριες εκδήλωση με τίτλο GIRLS’ DAY, που διοργανώνουν ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Ελληνογερμανικό Ερευνητικό Έργο GRÆDUCATION, στις 10 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με την ανωτέρω εκδήλωση θα γίνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις πράσινες τεχνολογίες και τις προοπτικές της απασχόλησης στον τομέα των πράσινων επαγγελμάτων στην Ελλάδα. Για μία ολόκληρη ημέρα, τα κορίτσια, οι γονείς τους, όπως και οι καθηγητές τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, τα τεχνικά και κυρίως τα πράσινα επαγγέλματα και θα ανακαλύψουν νέα επαγγελματικά προφίλ και τις ατομικές τεχνικές τους δεξιότητες. Μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών θα πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες από τους τομείς της Ηλιακής και Αιολικής ενέργειας, καθώς και της τεχνολογίας Smart Home, θα μπορούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα και να «ξεναγηθούν» στον κόσμο των πράσινων επαγγελμάτων και θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με νέες διαδρομές στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες, καθώς και συναρπαστικές συζητήσεις με επιχειρηματίες, πολιτικούς και καθηγητές.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Ο.Α.Ε.Δ., το Γερμανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο FIAP και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF)  έργου συνεργασίας GRÆDUCATION (www.graeducation.org), με σκοπό την προώθηση των πράσινων επαγγελμάτων και υποστηρίζεται από την Γερμανική Πρεσβεία και πολλούς ακόμη φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Οι χώροι της εκδήλωσης είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα και στη Γερμανία ελάχιστα είναι τα κορίτσια, που αποφασίζουν να επιλέξουν επαγγελματική σταδιοδρομία σε τεχνικά, αειφόρα επαγγέλματα. Ιδιαίτερα στην επαγγελματική εκπαίδευση τα κορίτσια και στις δύο χώρες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν τυπικά γυναικεία επαγγέλματα. Οι πράσινες τεχνολογίες (ηλιακή, αιολική, Smart Home) υπόσχονται αυξανόμενη ζήτηση ειδικευμένων εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς και παρέχουν καλές προοπτικές για τα επαγγέλματα τεχνικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις  επιπλέον τονίζουν την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα αυτό. 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη συμμετοχή στην εκδήλωση GIRLS’DAY, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 036 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: https://www.dual.com.gr/graeducation/

 

 

 

16 Μαϊου 2019

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο