Η Enel υποστηρίζει μια φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα, στο πλαίσιο της European CEO Alliance

23 03 2021 | 09:11

Η Enel συμμετέχει στην European CEO Alliance (Ευρωπαϊκή Συμμαχία των CEO), η οποία υποστηρίζει μια φιλόδοξη στρατηγική για το κλίμα και στα πλαίσια της, 10 ευρωπαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες επενδύουν 100 δισεκατομμύρια στην απανθρακοποίηση των εταιρειών και των προϊόντων τους, ως μέρος των εταιρικών στρατηγικών τους, και ζητούν εκτεταμένα μέτρα προστασία του κλίματος. Μεταξύ αυτών, είναι και ο Francesco Starace της Enel.

g

Ειδικότερα, οι δέκα CEO που προσυπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής: Björn Rosengren (ABB), Thierry Vanlancker (AkzoNobel), Francesco Starace (ENEL), Leonhard Birnbaum (E.ON), Ignacio Galán (Iberdrola), Søren Skou (Maersk), Christian Klein (SAP), Henrik Henriksson (Scania), Jean-Pascale Tricoire (Schneider Electric) and Herbert Diess (Volkswagen) και οι οποίοι είναι μέλη της «CEO Alliance for Europe’s Recovery, Reform and Resilience».

Να θυμίσουμε ότι η CEO Alliance δημιουργήθηκε το 2020 στο φόντο της πανδημίας Covid-19 και τις ιστορικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Κοινός στόχος είναι να καταστήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ηγέτιδα δύναμη για την κλιματική προστασία, ξεκλειδώνοντας ταυτόχρονα επενδύσεις, προωθώντας καινοτομίες στις τεχνολογίες του αύριο και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, πριν μερικές μέρες (19 Μαρτίου 2021), η συμμαχία των CEO δημοσίευσε τις θέσεις της εκθέτοντας φιλόδοξες προτάσεις για την επίτευξη των παραπάνω. Υπογραμμίζουν «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και η πρωτοβουλία EU Next Generation θα θέσουν την καινοτομία και την επιχειρηματική εφευρετικότητα στην υπηρεσία της προστασίας του κλίματος, καθώς, επίσης θα σηματοδοτήσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων σε βιώσιμη βάση και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ».

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ενθαρρύνουν τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής να βηματίσουν με αποφασιστικότητα προς την κλιματική ουδετερότητα, «εξετάζοντας την θέσπιση μιας διατομεακής τιμής CO2» και θέτοντας «ημερομηνία λήξης για τις τεχνολογίες εντάσεως άνθρακα».

 

 

 

22 Μαρτίου 2021

energypress