🐳 Η φάλαινα σώθηκε η μάχη συνεχίζεται!

Πρόσφατα, το πλήρωμα του πλοίου μας, Arctic Sunrise, είχε μια αναπάντεχη συνάντηση ανοιχτά του Μεξικό: βρήκε μια μεγάπτερη φάλαινα παγιδευμένη σε πεταμένα αλιευτικά εργαλεία και ευτυχώς, κατάφερε να τη σώσει!
 

Το πλήρωμα υποψιάζεται ότι η φάλαινα πιθανώς να κολυμπούσε παγιδευμένη στα εργαλεία για εβδομάδες, και, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη. Ο εγκλωβισμός σε αλιευτικά εργαλεία είναι η κύρια αιτία θανάτου για φάλαινες και δελφίνια, σκοτώνοντας πάνω από 300.000 κάθε χρόνο!
 

Τέτοιες μέρες μας θυμίζουν τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόμαστε: την άμεση ανάγκη για την προστασία των ευαίσθητων ωκεανών του πλανήτη και της μοναδικής ζωής που κατοικούν σε αυτούς. Με τη δύναμη που μας δίνεις, μπορούμε να συνεχίσουμε

Πριν λίγους μήνες, πετύχαμε μια μοναδική νίκη: την υπογραφή της Παγκόσμιας Συνθήκης για τους Ωκεανούς, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων ώστε οι φάλαινες και όλα τα θαλάσσια είδη να έχουν έναν ασφαλή χώρο για να ζήσουν και να αναπαραχθούν.
 

Ταυτόχρονα, σε έρευνα πεδίου που πραγματοποιήσαμε στην Ελληνική Τάφρο ανοιχτά της Κρήτης, βρήκαμε ότι τουλάχιστον τέσσερα είδη θαλάσσιων θηλαστικών ζουν στα βαθιά νερά της περιοχής όλο τον χρόνο! Δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία: οποιαδήποτε δραστηριότητα ερευνών και εξόρυξης αερίου στην περιοχή είναι επικίνδυνη για τη βιοποικιλότητα.
Χάρη σε εσένα, συνεχίζουμε να πιέζουμε την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τους ωκεανούς. Τα βήματα που πρέπει να κάνει είναι ξεκάθαρα: επικύρωση της Συνθήκης και απαγόρευση των εξορύξεων αερίου στις θάλασσές μας!