Η LG ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ U.S. EPA ΩΣ “ENERGY STAR PARTNER OF THE YEAR” ΓΙΑ ΤΟ 2022

18 05 2022 | 07:14

Αναγνωρίστηκε για “Sustained Excellence’ στο Environmental Sustainability,

Η LG κέρδισε το EPA’s Emerging Technology Award

Η LG Electronics (LG) ανακηρύχθηκε o ENERGY STAR® Partner of the Year για το 2022 στη Sustained Excellence από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA). Αυτή η τιμητική διάκριση, μια διάκριση που η LG έχει λάβει εννέα φορές από το 2012, αναγνωρίζει την υποδειγματική δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ηγετικής θέσης σε προϊόντα και προωθήσεις με πιστοποίηση ENERGY STAR.

Εκτός από το Βραβείο «Συνεργάτης της Χρονιάς», η LG έλαβε το ENERGY STAR Βραβείο Αναδυόμενης Τεχνολογίας τον περασμένο μήνα, με την EPA να τιμά 43 μοντέλα LG ψυγειοκαταψύκτες, τα περισσότερα από κάθε άλλο brand. Τα βραβευμένα μοντέλα διαθέτουν προηγμένους προσαρμοστικούς συμπιεστές και χρησιμοποιούν R-600a, ένα ψυκτικό με πολύ χαμηλή δυνατότητα υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP).

Τα ψυγεία που κερδίζουν αυτήν την περιβαλλοντική διάκριση υπερτερούν του ομοσπονδιακού ελάχιστου προτύπου κατά τουλάχιστον 25%, όταν ο συμπιεστής βρίσκεται σε λειτουργία προσαρμογής, σε σύγκριση με όταν ο συμπιεστής βρίσκεται σε λειτουργία σταθερής ταχύτητας. Τα αναγνωρισμένα προϊόντα περιέχουν επίσης ψυκτικό και αφρό χαμηλού GWP (κάτω από 15). Το Inverter Linear Compressor™*, που βρίσκεται στη σειρά ψυγείων της LG, διατηρεί αποτελεσματικά τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τα επίπεδα θορύβου χαμηλότερα σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα της LG.

Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα ENERGY STAR τιμά μια ομάδα επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν εξαιρετική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ανώτερων ενεργειακών επιτευγμάτων. Οι νικητές των βραβείων ENERGY STAR ηγούνται των βιομηχανιών τους στην παραγωγή, την πώληση και την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, κατοικιών, κτιρίων, υπηρεσιών και στρατηγικών. Αυτές οι προσπάθειες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Zero Negative Environmental Impact, η LG σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει τους στόχους της για ουδετερότητα άνθρακα και κυκλική οικονομία, η LG ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει τη χρήση πλαστικών με βάση τα πετροχημικά εισάγοντας έως και 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού στη διαδικασία κατασκευής της έως το 2030 και σχεδόν να διπλασιάσει την ανάκτηση ηλεκτρονικών απορριμμάτων σε 8 εκατομμύρια τόνους μέχρι τότε.

Η LG δείχνει τι χρειάζεται για να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, σύμφωνα με τον διαχειριστή της EPA Michael S. Regan. «Δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ανάληψη δράσης για την υποστήριξη μιας καθαρής ενεργειακά οικονομίας μπορεί να είναι καλή όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί να εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση», ανέφερε.

* Δοκιμάστηκε από το VDE συγκρίνοντας την κατανάλωση ενέργειας μεταξύ του μοντέλου LG GBB530NSCXE (γραμμικός συμπιεστής Inverter LG) και του GBB530NSQWB (συμβατικός παλινδρομικός συμπιεστής LG). Δοκιμή κατανάλωσης ενέργειας με βάση το πρότυπο ISO 15502.

Σχετικά με την LG Electronics

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 63 δισ. USD το 2021. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές,  λύσεις κλιματισμού θέρμανσης - ψύξης, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.lgnewsroom.com/

Σχετικά με την LG Electronics Ελλας ΜΑΕ

Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα: