Η πιο κρίσιμη δεκαετία.

07 02 2020 | 11:01

2030: η χρονιά που καθορίζει το μέλλον των παιδιών μας και της επόμενης γενιάς. Η χρονιά που καθορίζει αν θα καταφέρουμε να προλάβουμε την ανεξέλεγκτη κλιματική καταστροφή. Αν θα έχουμε συγκρατήσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5°C.

Μπήκαμε λοιπόν στην πιο κρίσιμη δεκαετία. Αυτή η χρονιά είναι γεμάτη μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε. Οι φωνές από μαθητές και μαθήτριες, τοπικές κοινωνίες και ομάδες πολιτών, που ανέλαβαν δράση για να προστατεύσουν το κλίμα και τον τόπο τους, πρέπει να ακουστούν πιο δυνατά.

Πάλεψε για το δικαίωμά σου σε ένα σταθερό κλίμα, ένα υγιές περιβάλλον και ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

                                                                                            ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Η δράση χιλιάδων συμπολιτών μας που απαιτούν μέτρα για το κλίμα πρέπει να μετατραπεί σε δράση από τους πολιτικούς, που θα αναλάβουν την προστασία του άμεσα και θα σεβαστούν το δικαίωμα όλων μας σε έναν βιώσιμο πλανήτη. Αν η θερμοκρασία του πλανήτη αυξηθεί κατά 2°C, στην Ελλάδα οι δασικές εκτάσεις που θα καίγονται ετησίως θα αυξηθούν κατά 62%, οι ακραίοι καύσωνες κατά 478% και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις κατά 21%. Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θέλουμε να βιώσουμε ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.

 

 

 

6 Φεβρουαρίου 2020

Greenpeace