Η VW ανοίγει “υπερ-εργοστάσιο” στην Κίνα, για την επιτάχυνση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

27 06 2018 | 10:31

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen άνοιξε ένα μεγάλο νέο εργοστάσιο στην Κίνα, σχεδιασμένο να ενδυναμώσει την θέση της εταιρείας στην ασιατική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Το νέο εργοστάσιο που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα στο Foshan, κοντά στο Χονγκ Κονγκ, θα επιτρέψει τον διπλασιασμό της παραγωγής, από 300.000 σε 600.000 οχήματα ετησίως.

Το εργοστάσιο στο Foshan θα παράγει σύντομα τα πιο εξελιγμένα ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέχρι το 2020 θα εισαχθούν αυτοκίνητα μόνο μπαταρίας στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, η VW θα επενδύσει 20 δις ευρώ σε ηλεκτρικά οχήματα, και θα φέρει 80 νέα μοντέλα στην αγορά μέχρι το 2025.

Στην Κίνα, η VW εργάζεται σε κοινοπραξία με τον κρατικό όμιλο FAW για να παράγει 1.5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2025 και 40 τοπικά παραγόμενα μοντέλα.

«Μέσω αυτού του μεγα-εργοστασίου της FAW-Volkswagen, εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας να ηλεκτροδοτήσουμε την Κίνα», δήλωσε ο καθηγητής Jochem Heizmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen της Κίνας. «Το εργοστάσιο στο Foshan είναι ένα σημαντικό ορόσημο για να γίνουμε φορέας παροχής βιώσιμης μετακίνησης στον κόσμο.»

Το ίδιο το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί ώστε να μην ρυπαίνει, με πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατά την παραγωγή, καθώς και ανακύκλωσης. Θα είναι «ένας κατασκευαστής έξυπνων, βιώσιμων λύσεων μετακίνησης, αλλά και ένα πρωτοποριακό παράδειγμα οικολογικών μεθόδων παραγωγής», σύμφωνα με την VW.

Η VW προσπαθεί να αποκαταστήσει τα περιβαλλοντικά της διαπιστευτήρια μετά το σκάνδαλο εκπομπών του 2015, κατά το οποίο βρέθηκε ότι ο κατασκευαστής εγκατέστησε συγκεκριμένο λογισμικό στα οχήματα, ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Έχει ήδη καταβάλει γι αυτό, υψηλά πρόστιμα πολλών δισ σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

 

26 Ιουνίου 2018

Πηγή: Climate Action

Περισσότερα: