ΗΠΑ: Στα 6.1 GW οι νέες εγκαταστάσεις φ/β το 1ο τρίμηνο του έτους - Επιδόσεις ρεκόρ για τον κλάδο

28 06 2023 | 09:19Energypress

Εντυπωσιακή άνοδο γνώρισαν οι ηλιακές εγκαταστάσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους στις ΗΠΑ με αύξηση 47% σύμφωνα με νέο report της βιομηχανίας που δημοσιεύτηκε εχθές και μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικότερα, η ηλιακή βιομηχανία κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις που είχε ποτέ σε επίπεδο τριμήνου, εγκαθιστώντας 6.1 GW, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν η Wood Mackenzie και η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (Solar Energy Industries Association/SEIA). Η εν λόγω δυναμικότητα επαρκεί για να τροφοδοτήσει περισσότερα από ένα εκατομμύρια σπίτια.

Επιπρόσθετα, το μερίδιο των φωτοβολταϊκών στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο τριμήνου υπολογίζεται σε 54%. Επίσης η Φλόριντα είχε τις περισσότερες εγκαταστάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτείες της χώρας.

Οι ισχυρές επιδόσεις του κλάδου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους «υποχρέωσαν» την SEIA σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για το έτος στα 29 GW από 28.4 GW.

Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι 12 GW ηλιακών πάνελ εισήχθησαν το πρώτο τρίμηνο, όταν το 2022, οι αντίστοιχες εισαγωγές ανήλθαν σε 29 GW για το σύνολο του έτους.

 

 

σ