Κάθε πέρσι και καλύτερα🔥

22 07 2022 | 14:30Greenpeace

Η θερμοκρασία ανεβαίνει στη χώρα μας και οι επόμενες μέρες προβλέπονται αρκετά ζεστές. Μπορεί εδώ να μην φτάσουμε σε ακραίο κύμα καύσωνα, όμως η γειτονιά μας, η Μεσόγειος και η Ευρώπη, έχει “πάρει φωτιά”.

Κάθε πέρσι και καλύτερα🔥

Παρατεταμένα κύματα καύσωνα με θερμοκρασίες που δεν έχουν προηγούμενο, για δεύτερη φορά σε έναν μήνα: συνεχόμενες ημέρες με 45 και 47°C ανα περιοχές σε Ισπανία και Πορτογαλία. Το Βέλγιο “έπιασε” 38 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχές, η Γαλλία και η Ιταλία 40, και το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε την πιο ζεστή μέρα της ιστορίας του, με 40°C στο Λονδίνο!

Κάθε πέρσι και καλύτερα🔥

Το κύμα καύσωνα είναι θανατηφόρο: έχουν χαθεί χιλιάδες ζωές και έχουν ξεσπάσει καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ένταση και έκταση σε όλη την Ευρώπη. Κι όλα αυτά, με την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας να βρίσκεται μόλις στον “ασφαλή” 1,2°C. Φαντάσου πώς θα είναι η χώρα μας και η Ευρώπη αν ξεπεράσουμε τους 2°C άνοδο, όπως προβλέπεται τώρα.

Υπόγραψε εδώ 
Ο πλανήτης καίγεται. Αν δεν συγκρατήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας το πολύ στον 1,5°C, οι ακραίοι καύσωνες, ο αλλοπρόσαλλος καιρός, οι πυρκαγιές, θα είναι η νέα μας κανονικότητα. Για να μην χειροτερέψει η κατάσταση, πρέπει να σταματήσουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα και να στραφούμε σε μία δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Όμως, οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό δεν ισχύει. Σταμάτησε την προπαγάνδα τους. Βάλε τέλος στις διαφημίσεις και χορηγίες τους.