Κίνα: "Πειραματίζεται" στη συνύπαρξη πλωτών και fixed-bottom ανεμογεννητριών

24 03 2021 | 08:52

Την χρήση πλωτών ανεμογεννητριών εγκαινιάζει η Κίνα προχωρώντας στην πιλοτική εγκατάσταση μιας τουρμπίνας και σύνδεσης αυτής με υφιστάμενη ανεμογεννήτρια σταθερής βάσης (fixed-bottom).

Για την σύνδεση των δύο ανεμογεννητριών θα χρησιμοποιηθεί ένα δυναμικό καλώδιο (dynamic cable), όπως περιγράφεται στο παρακάτω διάγραμμα.

φ
Source: Orient Cable

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του offshorewind.biz, η Orient Cable κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό και ανέλαβε την προμήθεια ενός δυναμικού καλωδίου που θα συνδέσει τις δύο ανεμογεννήτριες.

Ειδικότερα, η Ningbo Orient (NBO) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα δυναμικό καλώδιο 35 kV για να συνδέσει την πλωτή ανεμογεννήτρια ισχύος 5.5 MW με την τουρμπίνα σταθερής βάσης. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα του χρόνου και αφορά υπεράκτιο αιολικό πάρκο που βρίσκεται στη νότια θάλασσα της Κίνας.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη πλωτή ανεμογεννήτρια που εγκαθιστά η Κίνα και η οποία θα κατασκευαστεί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο China Three Gorges (CTG) ισχύος 400 MW.

Η εν λόγω ενέργεια έχει καθαρά πειραματικό χαρακτήρα, καθώς, η εγκατάσταση της πλωτής ανεμογεννήτριας αφορά σε πιλοτική λειτουργία.   

 

 

23 Μαρτίου 2021

energypress