Κλιματική Συνάντηση Καινοτομίας - Δελτίο Τύπου

01 12 2023 | 11:11Evi Makri

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι ελληνικές ομάδες των οργανισμών Το Μωσαϊκό του Κλίματος – Climate Fresk Greece και YES-Europe Greece (Young leaders in Energy and Sustainability) και το Δίκτυο Νέων των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (UN Sustainable Development Solutions Network - SDSN Youth Black Sea) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση της εκδήλωσης «Κλιματική Συνάντηση Καινοτομίας - Μια παράλληλη δράση με το COP28», η οποία λαμβάνει χώρα παράλληλα με την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα (COP28), που διεξάγεται μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου 2023.

 

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

  • Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 10:00-19:00
  • Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) - Cisco (Θεσσαλονίκη)

 

ΤΙ ΑΦΟΡΑ

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έναρξη της συζήτησης, σε τοπικό επίπεδο, για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την βιωσιμότητα και τον ρόλο μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα στοχεύει στο να αποτελέσει έναν ασφαλή χώρο όπου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς θα έρθουν σε επαφή, θα συζητήσουν και θα λάβουν από κοινού δράση. 

 

Με αφορμή τις θεματικές ημέρες του COP28, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την υγεία, την ενέργεια, την τροφή και την γεωργία, την αστική μετακίνηση, την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία. Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν συμμετοχικές δραστηριότητες και δημιουργικές παρουσιάσεις.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα δια ζώσης και η επίσημη γλώσσα είναι η ελληνική.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να εγγραφούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/ClimateEventSKG

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 23:59.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών είναι 50 άτομα. Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.