Κ.Συνολάκης για κλιματική αλλαγή: Δύο εποχές αντί για τέσσερις

26 06 2020 | 07:17

Τί δήλωσε ο καθηγητής για την Ψυχρή Λίμνη

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Κώστας Συνολάκης - μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» - τόνισε ότι η Ψυχρή λίμνη είναι ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Εξήγησε ότι η κλιματική αλλαγή δημιουργεί νέα δεδομένα στον καιρό και τοπικά ο καιρικές συνθήκες θα αλλάζουν σε πολλές περιοχές. Έτσι σε άλλα σημεία θα υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, και σε άλλα πολύ υψηλές, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τις βροχοπτώσεις.

Οι εποχές του χρόνου θα αλλάζουν συνεχώς και ενδεχομένως να δούμε στην Ελλάδα αντίστοιχο καιρό με της Καλιφόρνια, δηλαδή να υπάρχουν μόνο δύο εποχές. Άνοιξη και φθινόπωρο θα διαρκούν ελάχιστα.

Ο κ. Συνολάκης ανέλυσε ποιες επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι κλιματικές αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή και την καθημερινότητά μας.

Τέλος σχολίασε την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2050 η μέση θερμοκρασία θα έχει ανέβει στην Αττική δύο βαθμούς κελσίου. Όπως είπε, πρόκειται για το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να υπάρχει διότι θα φέρει ακραίες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία της Αττικής.

Πάντως η Ελλάδα, σημείωσε, έχει φιλόδοξη πολιτική σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

*Δείτε το βίντεο εδω

 

 

23 Ιουνίου 2020

CRETALIVE NEWS