LM Wind Power και Engie ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρώτη 100% ανακυκλώσιμη ανεμογεννήτρια.

25 09 2020 | 09:20

Μια διατομεακή κοινοπραξία, αποτελούμενη από τις LM Wind Power και Engie ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σχεδιάσει και να κατασκευάσει την πρώτη ανεμογεννήτρια 100% ανακυκλώσιμη.

Με διάρκεια ζωής μιας ανεμογεννήτριας στα 30 χρόνια, οι υφιστάμενες ανεμογεννήτριες δύναται να ανακυκλωθούν σε ποσοστό 85 με 90%.

Το ερευνητικό-πιλοτικό πρότζεκτ ZEBRA (Zero wastE Blade ReseArch) προγραμματίζεται να διαρκέσει 42 μήνες και με προϋπολογισμό περί τα 18.5 εκατομμύρια.

Επικεφαλής θα είναι το γαλλικό ερευνητικό κέντρο IRT Jules Verne. Στοχεύει στην επίδειξη σε πλήρη κλίμακα της τεχνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής συνάφειας των θερμοπλαστικών πτερυγίων μιας ανεμογεννήτριας, σε συνδυασμό με μια προσέγγιση οικολογικού σχεδιασμού για τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης.

Η στρατηγική κοινοπραξία εκπροσωπεί όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας: από την ανάπτυξη των υλικών, την κατασκευή των πτερυγίων, την λειτουργία της ανεμογεννήτριας και τον παροπλισμό της, μέχρι τελικά την διαδικασία της ανακύκλωσης των παροπλισμένων στοιχείων.

 

 

 

24 Σεπτεμβρίου 2020

energypress