Μάθε για τις περιοχές Natura 2000

26 02 2023 | 11:53WWF Press

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο τον όρο περιοχές Natura 2000 ή προστατευόμενες περιοχές. Ξέρεις όμως όντως πώς ορίζονται αυτές οι περιοχές, ποιο είναι το νομικό πλαίσιο προστασίας τους, ή πώς πρέπει να τις διαχειριζόμαστε; Τα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης που διεξήγαμε πρόσφατα ήταν ξεκάθαρα: οι πολίτες έχουν ανάγκη επιπλέον πληροφόρησης σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές.

 
Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή, δημιουργήσαμε μια καινοτόμο πλατφόρμα e-learning στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP 4 NATURA. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τo δίκτυο Natura 2000, το σημαντικό αυτό εργαλείο προστασίας για τις πολυτιμότερες οικολογικά περιοχές της χώρας μας. Και, αναμφίβολα, όταν οι πολίτες είναι καλύτερα ενημερωμένοι, τότε η προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική.


Το υλικό της πλατφόρμας -κείμενα, εικόνες, βίντεο και κουίζ- είναι οργανωμένο με τη μορφή μαθημάτων και καλύπτει πολλά θέματα. Αυτή τη στιγμή, τα διαθέσιμα μαθήματα αφορούν το νομικό πλαίσιο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, ενώ η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό. 


Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το ταξίδι γνώσης για τις περιοχές Natura 2000; Με την εγγραφή σου θα μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν, με τη σειρά της επιλογής σου και με τον δικό σου ρυθμό. Όπως θα δεις, θα έχεις την ευκαιρία να μας πεις και τη γνώμη σου για την πλατφόρμα!

 

Μάθε για τις περιοχές Natura