Με την ισχύ και τον έλεγχο της τεχνολογίας ΑΒΒ, πετώντας στον μεγαλύτερο προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης του κόσμου,

05 03 2019 | 08:51

Η ασφάλεια των πελατών είναι εγγυημένη με το ABB Ability™ Condition Monitoring για ρυθμιστές στροφών

Η αδρεναλίνη στα ύψη. Ένα κύμα ενέργειας. Ο καρδιακός ρυθμός αλλάζει και η αναπνοή γίνεται γρήγορη προκαλώντας αύξηση του οξυγόνου που κυκλοφορεί στους μυες. Αυτό βιώνει το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια μιας -όπως λέγεται- "ελεύθερης πτώσης" από τα 4.500 μέτρα.

Η Aero Gravity στο Μιλάνο της Ιταλίας προσφέρει αυτή την εμπειρία, αλλά σε μόνο λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, όπου ένα αλεξίπτωτο είναι περιττό. Είναι ο μεγαλύτερος προσομοιωτής ελεύθερης πτώσης στον κόσμο. Εκεί θα βρείτε ανθρώπους να στροβιλίζονται σε ένα διάφανο σωλήνα ύψους 21 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων.

k

Η τεχνολογία της ABB κάνει δυνατή αυτή την εμπειρία. Έξι μεγάλοι ανεμιστήρες παράγουν τον αέρα που απαιτείται για να δώσει στους ενθουσιώδεις πελάτες την ίδια αίσθηση με μια ελεύθερη πτώση από ένα αεροπλάνο. Με την αφή ενός μοχλού μπαίνουν σε λειτουργία οι ρυθμιστές στροφών μεταβλητής ταχύτητας (VSD) της ABB στους ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούν τους ανεμιστήρες, και η ψηφιακή τεχνολογία ABB Ability™ παρακολουθεί τα επίπεδα ασφαλείας των ανεμογεννητριών.

h

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι -από προχωρημένους αλεξιπτωτιστές έως οικογένειες που γιορτάζουν κάποια γενέθλια ή εταιρείες που παρακινούν τους εργαζόμενους- μπαίνουν στον σωλήνα του προσομοιωτή κάθε χρόνο. Το κέντρο είναι ανοιχτό 14 ώρες την ημέρα και αυτές οι πολλές ώρες λειτουργίας, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ρυθμίσεις ταχύτητας ανά δευτερόλεπτο, απαιτούν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και λειτουργίας. Η πρόληψη βλαβών και διακοπών λειτουργίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Οι έξι ανεμιστήρες των 400 κιλοβάτ (kW) που παράγουν τον αέρα λειτουργούν με ισάριθμους ασύγχρονους τριφασικούς ηλεκτροκινητήρες ABB M3BP 400LA και ρυθμιστές στροφών ACS 800. Με το πάτημα ενός χειριστηρίου, οι ρυθμιστές στροφών επιτρέπουν στον χειριστή της αεροδυναμικής σήραγγας να ρυθμίσει τη ροή του αέρα για να καλύψει τις ανάγκες της προσομοίωσης πτώσης στον θάλαμο - μεταβάλλοντας την ταχύτητα του αέρα από τα 120 χλμ/ώρα έως τα 370 χλμ/ώρα και πίσω ένα απλό ζήτημα δευτερολέπτων.

Ο server της ABB αναλύει τα δεδομένα και παρέχει μια επισκόπηση μέσω ενός συστήματος ενδείξεων για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Οι τεχνικοί της ABB μπορούν να διαγνώσουν και να αναλύσουν πιθανά προβλήματα μέσω ενός προηγμένου συνόλου online εργαλείων.

Για τον Sandro Andreotti, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aero Gravity , η τεχνολογία της ΑΒΒ είναι συνώνυμη με την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Ο πατέρας του Andreotti βασίστηκε ως μηχανικός στα προϊόντα της ABB για την κατασκευή απαιτητικών σε θέματα ασφάλειας εργοστασίων σιδήρου και χάλυβα. "Γνωρίζω την ABB από τότε που ήμουν 12 ετών", ανέφερε ο Andreotti. "Βασιζόμενος στα προϊόντα που είχε χρησιμοποιήσει ο πατέρας μου, ήξερα από εμπειρία ότι η ABB αποτελεί εγγύηση για την απαραίτητη ασφάλεια και αξιοπιστία που χρειαζόμασταν".

Η Aero Gravity χρησιμοποιεί επίσης τις υπηρεσίες ανταλλακτικών της ABB προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι αντικαταστάσεις υλικών θα είναι πάντα διαθέσιμες, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης διακοπής στις λειτουργίες της. "Μέχρι στιγμής όλα έχουν δουλέψει τέλεια και δεν έχει σημειωθεί καμία σημαντική βλάβη", λέει ο Andreotti. "Το τμήμα service συγκεντρώνει πολύτιμες πληροφορίες κάθε μέρα και μας βοηθά να κάνουμε διορθωτικές ενέργειες. Αυτό μειώνει τη θερμική καταπόνηση στον εξοπλισμό, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτίωση της απόδοσης του μηχανήματος, βοηθώντας παράλληλα στη διατήρηση άνετων θερμοκρασιών για τους ανθρώπους μέσα στον θάλαμο ».

Ως ηγέτης στον τομέα της ψηφιακής βιομηχανίας, η ABB παρέχει επίσης την τεχνολογία ρυθμιστών στροφών και ψηφιακής παρακολούθησης για το κορυφαίο για την Ευρώπη Loke - Gyro Swing του πάρκου ψυχαγωγίας Liseberg, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

 

 

26 Φεβρουαρίου 2019

φ