Με τρεις νέες συμφωνίες "εγκαινιάζει" την ηλεκτροκίνηση η ΔΕΗ - Μνημόνια συνεργασίας με Βασιλόπουλο, Beat και Fraport.

10 06 2020 | 09:20

Στην υπογραφή τριών νέων Μνημονίων Συνεργασίας με τις ΑΒ ΒασιλόπουλοςBeat και Fraport Greece προχώρησε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ, επιβεβαιώνοντας το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, όπως είχε γράψει σχετικά προηγούμενο ρεπορτάζ του energypress.

Τα τρία “MoU” εστιάζουν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης και ευρύτερα στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, τις "πιάτσες" ταξί και στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. H ΔΕΗ αντιμετωπίζει το ζήτημα στη λογική όσων προέβλεπε το Business Plan της επιχείρησης, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Οι συμφωνίες είναι στην ουσία του εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού που είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ για πανελλαδική τοποθέτηση 1.000 στθαμών φόρτισης μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 μεσοπρόθεσμα.

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε κατά την υπογραφή των συμφωνιών:

«Η ΔΕΗ κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έχουμε ήδη εντάξει στον σχεδιασμό μας την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, με έμφαση στην αναγνώριση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φορτιστών, τη διαμόρφωση κοινών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την προώθηση των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Στα συνοδευτικά αρχεία μπορείτε να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις της ΔΕΗ.

 

 

9 Ιουνίου 2020

energypress

Συνοδευτικα Αρχεια