Μια γιορτή για τη φύση! 🍀

18 05 2022 | 07:44

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

Το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 17.00, γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και σε καλούμε σε ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πιο εμβληματικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας.

Θα συζητήσουμε για τη σημασία των περιοχών Natura 2000 και θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των νικητών του φωτογραφικού διαγωνισμού “Click στη φύση”. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ξεπέρασαν τις 1.500! Επιβλητικές βουνοκορφές, πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια, υγρότοποι, αλλά και δεκάδες είδη της χλωρίδας και της πανίδας μας, προσέφεραν στους φωτογράφους ευκαιρίες για μοναδικές λήψεις και σε εμάς μεγάλη χαρά που αναδεικνύεται η μοναδική βιοποικιλότητα της χώρα μας.

Ο γνωστός βιολόγος και παρουσιαστής της εκπομπής "Άγρια Ελλάδα" της ΕΡΤ3, Ηλίας Στραχίνης, θα συντονίσει τη συζήτηση, ενώ μαζί του θα είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Φωτογράφος, Παναγιώτης Καλδής, καθώς και επαγγελματίες φωτογράφοι που αποτελούν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.
Δήλωσε συμμετοχή

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο και προστατεύει τα πλέον απειλούμενα είδη και οικοτόπους της Ευρώπης. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Ελλάδα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα χώρες. Χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο, αλλά και δεκάδες διαφορετικοί τύποι οικοτόπων, συνθέτουν το εντυπωσιακό «μωσαϊκό» της ελληνικής βιοποικιλότητας. 

O φυσικός πλούτος της χώρας μας αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το ταλέντο, την αφοσίωση και το μεράκι των συμμετεχόντων. Ελπίζουμε να σε έχουμε κοντά μας σε αυτή τη γιορτή της ελληνικής φύσης!