Μπένος: Κανένα αιολικό στη Β. Εύβοια μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός – Σωστά το “άκυρο” της κυβέρνησης στις άδειες από τη ΡΑΕ

02 10 2021 | 12:30

Η κυβέρνηση έπραξε άριστα, αποφασίζοντας να σταματήσει ένα λάθος που είχε γίνει από τη ΡΑΕ, για να δρομολογηθούν άδειες για ανεμογεννήτριες, σχολίασε ο Σταύρος Μπένος, υπεύθυνος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, ενημερώνοντας χθες την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας.

Αυτό σταματάει, προκειμένου να γίνει το σχέδιο της ανασυγκρότησης που ξεκινάει από λευκή κόλλα, συμπλήρωσε ο κ. Μπένος, για να τονίσει πως "όσο θα είμαι εγώ εκεί και μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιό μου, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια". Ο κ. Μπένος κατέθεσε επίσης την βεβαιότητά του ότι "θα έχουμε απόλυτη θωράκιση και καθολικούς κανόνες στην περιοχή για να μην γίνονται αυθαιρεσίες και να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες".

Όπως εξήγησε ο κ. Μπένος, το πρόγραμμα για την Εύβοια δεν είναι μόνο ανθρωποκεντρικό, δεν είναι μόνο φιλοπεριβαλλοντικό, είναι ολιστικό. Θα έχει άξονα, ραχοκοκαλιά τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη τους δύο δημάρχους και το επιμελητήριο της περιοχής. Θα είναι αρθρωμένο δηλαδή στην τοπική κοινωνία και θα επιδιώξει να αναδείξει την λυτρωτική σχέση, την επαφή και τη διαβούλευση ανάμεσα στη σοφία της τοπικής κοινωνίας και στο πνευματικό-επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας και της Ευρώπης”.

Τέλος, ο κ. Μπένος ανέφερε ότι η ανάθεση των πρώτων δέκα θεματικών μελετών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναγέννηση, ανάπτυξη και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

 

 

 

29 Σεπτεμβρίου 2021

energypress