Νέος πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΚΑΠΕ ο Σπ. Οικονόμου.

24 09 2019 | 09:18

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ορίσθηκε νέος Πρόεδρος του Δ.Σ και Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ ο Δρ Σπυρίδων Οικονόμου.

Ο Σπύρος Οικονόμου είναι διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο, 1995) στην Επιστήμη Υλικών και έχει Δίπλωμα Μεταλλουργού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1989). Έχει εργαστεί σε Ερευνητικά Κέντρα (ΕΚΕΤΑ, ΕΚΕΠΥ), στη Βιομηχανία (PyroGenesis, Raycap, Terragon Gulf) και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων (ecoinnovations) στην Ελλάδα, Καναδά, Βέλγιο και ΗΑΕ. 

Ο Δρ. Οικονόμου είναι ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2012 μέχρι σήμερα στον Τομέα της Ενέργειας σε καινοτομικά έργα Fast Track to Innovation (FTI) και SME Instrument. Έχει εμπειρία σε διαμόρφωση πολιτικών στην εξοικονόμηση ενέργειας (2016-σήμερα).  Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών (2004) και εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κεραμικών Υλικών (1999-2000). Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (2009-2010). Ο Δρ. Οικονόμου είναι Advisory Board member στην Falex Tribology NV (Βέλγιο).

Έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση έργων Ε&Α και την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων 27 Ευρωπαϊκών και Εθνικών έργων. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις στους τομείς της Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επιστήμης Υλικών.

 

 

 

20 Σεπτεμβρίου 2019

energypress