Οι “πράσινες” επιχειρηματικές κινήσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Στη Wall Street η σύμπραξή του με τον Calamos για ESG επενδυτικά κεφάλαια

14 04 2023 | 08:28

Νέα φτερά στον κόσμο του επιχειρείν έχει ανοίξει ο Γιάννης Αντετοκούμπο, καθώς από τις 31 Μαρτίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE ARCA, με τον κωδικό SROI.

Πρόκειται για μια νέα δέσμη κεφαλαίων ESG τα οποία θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της σύμπραξης του Greek Freak με τον ομογενή δισεκατομμυριούχο John Calamos.

 

Στόχος της επιχειρηματικής αυτής σύμπραξης είναι η παροχή ευκαιριών σε επενδυτές που αναζητούν θετικές επενδύσεις και κοινωνικές αποδόσεις.

Eπενδυτικός σύμβουλος για το SROI, είναι το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, που αποτελεί κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν με μερίδιο 50% η Calamos Investments και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 

Όπως έχει ανακοινωθεί, ένα μέρος των κερδών θα δωριστεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες σχετίζονται με την οικονομική ενδυνάμωση, την οικονομική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων σε υποβαθμισμένες κοινότητες.

Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας των Milwaukee Bucks βρέθηκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συνοδευόμενος από τους αδερφούς του Θανάση και Άλεξ και, μαζί με ανώτερα στελέχη της Calamos, χτύπησαν το κουδούνι της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανταλλαγής των μετοχών την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης του SROI.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

 

A