Optimus Energy: Ξεπέρασε το 1 GW η συνολική ισχύς του χαρτοφυλακίου έργων που εκπροσωπεί η εταιρεία ως ΦΟΣΕ.

18 05 2021 | 12:51
  • Στο 51,3% ανέρχεται το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά εκπροσώπησης  ΑΠΕ από ιδιώτες ΦΟΣΕ

Σημαντική ενίσχυση του χαρτοφυλακίου έργων που εκπροσωπεί η Optimus Energy προκύπτει με βάση τα επίσημα στοιχεία του Δελτίου Χρηματιστηρίου Ενέργειας Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Optimus Energy, εταιρεία του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αδειοδοτημένη από τη ΡΑΕ ως ο πρώτος Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦΟΣΕ ΑΠΕ), εκπροσωπεί σήμερα περισσότερους από 530 Σταθμούς ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1,1 GW.

Το μερίδιο της Optimus Energy έχει ανέλθει πλέον στο 51,3% της συνολικής παραγωγής ΑΠΕ που εκπροσωπείται από ΦΟΣΕ ΑΠΕ και στο 14,28% της συνολικής παραγωγής ΑΠΕ. Περίπου το 70% της ισχύος του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αποτελείται από Αιολικούς Σταθμούς και το 30% από Φωτοβολταïκούς.

Με δεδομένο ότι αναμένεται σημαντική περαιτέρω αύξηση των μεγεθών της εταιρείας μέσα στο 2021, πρόσφατα η Optimus Energy κατέθεσε στην ΡΑΕ αίτηση αύξησης της ισχύος εκπροσώπησης σε 3 GW.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που ξεκίνησε το Μοντέλο Στόχος (Target Model) στην ελληνική αγορά ενέργειας, η OPTIMUS ENERGY αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, με πλήρη ετοιμότητα απέναντι στους παραγωγούς που εκπροσωπεί και στους φορείς της αγοράς ενέργειας. Η άρτια υποστήριξη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εκπροσωπούμενων παραγωγών ΑΠΕ αποδεικνύει το βασικό χαρακτήρα της εταιρείας, που είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης προς τους πελάτες της.

Η OPTIMUS ENERGY, ως πρωτοπόρος στην αγορά των ΦΟΣΕ ΑΠΕ, επενδύει συνεχώς στη διαχείριση των προκλήσεων της μετάβασης σε ένα πλήρως απελευθερωμένο περιβάλλον αγοράς, εγγυώμενη το βέλτιστο συνδυασμό χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

S

 

 

18 Μαϊου 2021

ΤΕΡΝΑ