Παίζουν με το φαγητό μας

06 10 2022 | 14:16Greenpeace Ελλάδα

Τι συμβαίνει με την τροφή μας;

Ο πλανήτης παράγει αρκετά τρόφιμα για να θρέψει όλον τον κόσμο, αλλά η επισιτιστική ανασφάλεια διαρκώς αυξάνεται. Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων; Πρέπει να παράγουμε περισσότερα στην Ευρώπη για μην έχουμε θέμα έλλειψης τροφίμων;

Περισσότερα ή διαφορετικά;

Η εξωφρενική άνοδος των τιμών, οι ελλείψεις σε βασικά είδη και η επισιτιστική κρίση δεν οφείλονται στην έλλειψη προσφοράς τροφίμων, αλλά στις αποτυχημένες διεθνείς αγορές. Εμείς ζητάμε ήδη από την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, και δεν είμαστε μόνοι μας: είμαστε περισσότεροι από 7.000 πολίτες! Με τη στήριξή σου, θα συνεχίσουμε καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα και να διεκδικούμε επαρκή, υγιεινή τροφή, σε προσιτές τιμές για όλους.

Κέρδος τους vs. τροφή μας

Άνθρωποι πεινούν την ώρα που οι εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα αυξάνουν κέρδη και δημοσιεύουν προβλέψεις για ακόμη πιο κερδοφόρα επόμενη χρονιά! Σε μια περίοδο όπου κολοσσοί παραγωγής και διακίνησης τροφής κερδοφορούν ενώ διακυβεύεται η διατροφική ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την αύξηση παραγωγής τροφίμων. Αντίθετα, θέλουμε πολιτικές που βάζουν φρένο στις αυξήσεις τιμών, τερματίζουν τις αδικίες και αλλάζουν το αγροδιατροφικό μοντέλο της Ευρώπης και της Ελλάδας. Βοήθησέ μας να το πετύχουμε!

Greenpeace Ελλάδα